Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΔΣΒ: Με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό το έργο της ΔΕΥΑΜΒ
ΔΣΒ: Με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό το έργο της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΣΒ: Με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό το έργο της ΔΕΥΑΜΒ

“Θεωρούμε αυτονόητη κάθε προσπάθεια, που κατατείνει στην ολοκληρωμένη υλοποίηση του έργου για τον εκσυγχρονισμό και τη ζωνοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και .Ιωνία. Η ελαχιστοποίηση των διαρροών και η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού είναι βέβαιο ότι θα επιλύσει χρόνια προβλήματα των κατοίκων αμφοτέρων των Δημοτικών Ενοτήτων”. Tα παραπάνω αναφέρει σε απάντησή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαζ. Γαϊτάνης προς τον δήμαρχο Θ. Θεοδώρου.

Επίσης ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει “Είναι προφανές, ακόμη και σε στερούμενους όπως εμείς οι τεχνικών γνώσεων, ότι το της τηλε-εποπτείας πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με το της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσανάλογη διόγκωση του κόστους. Έτσι θεωρούμε αναγκαίο οι αρμόδιοι φορείς να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια χρηματοδότησης του συγκεκριμένου τμήματος έργου.

Ωστόσο εκφεύγει του γνωστικού αντικειμένου του και συνεπώς της αρμοδιότητας έκφρασης έγκυρης άποψης επ’ αυτού, το ζήτημα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου τμήματος έργου μέσω , αν μάλιστα ευσταθούν δηλώσεις για το θέμα αρμοδίων Αρχών, όπως :

α)Ότι το δεν ήταν ώριμο ως προς τη μελέτη και ως προς την υποβολή του φακέλου.

β) Ότι το σύστημα της τηλε-εποπτείας δεν ήταν επιλέξιμο για χρηματοδότηση όχι μόνο για τον Δήμο , αλλά και για τους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας, που υπέβαλαν προτάσεις.

γ) Ότι το πρόγραμμα ελέγχεται από τη Διαχειριστική Αρχή, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης σ’ αυτό.

δ) Ότι η ΔΕΥΑΜΒ αδυνατεί να καλύψει τις 500.000 ευρώ του υποέργου της τηλε-εποπτείας, τη στιγμή που η συνολική χρηματοδοτούμενη από το δαπάνη ανέρχεται σε 13.000.000 ευρώ.

Πιστεύουμε ότι στην παρούσα στιγμή όσοι εμπλέκονται στις σχετικές διαδικασίες, πρέπει να λειτουργήσουν με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό. Η δαιμονοποίηση Αρχών, η κατασκευή εχθρών της πόλης, είναι βέβαιο ότι θα φέρουν τα αντίθετα από το επιδιωκόμενο .”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΑΝΑΣΑ ΙΙ στο τέλος του 2021 με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου #ΑΝΑΣΑΙΙ - https://t.co/FFenszG2SZ -

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση