Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΔΣΒ: Με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό το έργο της ΔΕΥΑΜΒ
ΔΣΒ: Με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό το έργο της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΣΒ: Με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό το έργο της ΔΕΥΑΜΒ

“Θεωρούμε αυτονόητη κάθε προσπάθεια, που κατατείνει στην ολοκληρωμένη υλο του υ για τον εκσυγχρονισμό και τη ζωνοποίηση του εσωτερικού δικτύου ς σε Βόλο και Ν.Ιωνία. Η ελαχιστοποίηση των διαρροών και η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού είναι βέβαιο ότι θα επιλύσει χρόνια προβλήματα των κατοίκων αμφοτέρων των Δημοτικών Ενοτήτων”. Tα παραπάνω αναφέρει σε απάντησή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λαζ. Γαϊτάνης προς τον δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου.

Επίσης ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει “Είναι προφανές, ακόμη και σε στερούμενους όπως εμείς οι δικηγόροι τεχνικών γνώσεων, ότι το της τηλε-εποπτείας πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ς, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσανάλογη διόγκωση του κόστους. Έτσι θεωρούμε αναγκαίο οι αρμόδιοι φορείς να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια ς του συγκεκριμένου τμήματος έργου.

Ωστόσο εκφεύγει του γνωστικού αντικειμένου του Δ.Σ.Β. και συνεπώς της αρμοδιότητας έκφρασης έγκυρης άποψης επ' αυτού, το ζήτημα της ς του συγκεκριμένου τμήματος έργου μέσω ΕΣΠΑ, αν μάλιστα ευσταθούν δηλώσεις για το θέμα αρμοδίων Αρχών, όπως :

α)Ότι το έργο δεν ήταν ώριμο ως προς τη μελέτη και ως προς την υποβολή του φακέλου.

β) Ότι το σύστημα της τηλε-εποπτείας δεν ήταν επιλέξιμο για χρηματοδότηση όχι μόνο για τον Δήμο Βόλου, αλλά και για τους υπόλοιπους Δήμους της , που υπέβαλαν προτάσεις.

γ) Ότι το πρόγραμμα ελέγχεται από τη Διαχειριστική Αρχή, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης σ' αυτό.

δ) Ότι η ΔΕΥΑΜΒ αδυνατεί να καλύψει τις 500.000 του υποέργου της τηλε-εποπτείας, τη στιγμή που η συνολική χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δαπάνη ανέρχεται σε 13.000.000 .

Πιστεύουμε ότι στην παρούσα στιγμή όσοι εμπλέκονται στις σχετικές διαδικασίες, πρέπει να λειτουργήσουν με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό. Η δαιμονοποίηση Αρχών, η κατασκευή εχθρών της πόλης, είναι βέβαιο ότι θα φέρουν τα αντίθετα από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση