Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δωρεάν ποδήλατα στους Βολιώτες και στους επισκέπτες της πόλης
Δωρεάν ποδήλατα στους Βολιώτες και στους επισκέπτες της πόλης

Δωρεάν ποδήλατα στους Βολιώτες και στους επισκέπτες της πόλης

Νέα παιδική στο Πολιτιστικό Άλσος Ν. Ιωνίας

Δωρεάν ποδήλατα θα διατεθούν στους Βολιώτες και στους επισκέπτες  για τις τους μέσα στην πόλη.

Πρόκειται για 137 ποδήλατα και το θέμα τίθεται  στην σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, όπως και οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ για τη διενέργεια διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Ο Δήμος Βόλου πρόκειται να υποβάλει την πρόταση για του έργου στον εγκεκριμένο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου Βόλου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ).

Τα συστήματα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής διεθνώς και αποτελούν μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό.

Πρόκειται για συστήματα όπου μια ομάδα ποδηλάτων είναι διαθέσιμη προς χρήση από μια κοινότητα χρηστών που αποτελείται από άτομα που δεν είναι ιδιοκτήτες των ποδηλάτων. Οι λόγοι υιοθέτησης συστημάτων αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων είναι πολλοί και προφανείς. Αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για την μείωση των ρύπων στην πόλη και την βελτίωση της υγείας των χρηστών.

Το σύστημα διάθεσης ποδηλάτων του Δήμου Βόλου θα επιτρέπει την αυτόματη διάθεση ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ποδήλατα δημόσιας χρήσης, συμβατικά, ηλεκτρικά και για ΑΜΕΑ, για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας είτε σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης ποδηλάτων, είτε σε κάποια από τις ζώνες στάθμευσης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ποδηλάτων θα επιτρέψει στον Δήμο να προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο εργαλείο που θα συμβάλει στην μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός πόλης, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητο και στην βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει το ποδήλατο να αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να προμηθευτεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διάθεσης κοινόχρηστων συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων καθώς και ηλεκτρικών ποδηλάτων ΑΜΕΑ.

Ο Δήμος Βόλου επιδιώκει με την προμήθεια αυτή να δώσει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης, δωρεάν σε ποδήλατα με στόχο την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, στη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και στον περιορισμό της μόλυνσης του τος και του θορύβου.

Οι σταθμοί των ποδηλάτων θα βρίσκονται: στο Δημαρχείο, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, στην παραλία (στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Φιλελλήνων) στην παραλία (στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Αργοναυτών), στην περιοχή του ΟΣΕ- (συμβολή οδών Κουντουριώτου-Αλ. Παπαδιαμάντη), στην πλατεία ς, στην περιοχή του (συμβολή των οδών Γκλαβάνη-Ερμού, στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας (συμβολή οδών Μαιάνδρου και Ειρήνης) και στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου (συμβολή οδών Πλαστήρα και Αθανασάκη).

Νέα παιδική στο Πολιτιστικό Άλσος Ν. Ιωνίας

Νέα παιδική χαρά θα κατασκευαστεί στο Πολιτιστικό Άλσος Ν. Ιωνίας «Ελικοδρόμιο» από το Δήμο Βόλου. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχονται προς έγκριση οι όροι της διακήρυξης του έργου προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

Το έργο αφορά οικοδομικές εργασίες

  • Αποξήλωση των υφιστάμενων διαδρόμων από σκυρόδεμα.
  • Γενική εκσκαφή του εδάφους προκειμένου να δοθούν ενιαίες κλίσεις και να κατασκευαστούν εξυγιαντικές στρώσεις για την απορροή των υδάτων και τις επιστρώσεις δαπέδων από σκυρόδεμα.
  • Εκσκαφές τάφρων πλάτους 0,60μ. περιμετρικά για την διαμόρφωση του στηθαίου της περίφραξης, από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επιπλέον θα γίνει τάφρος για την αποχέτευση της βρύσης.
  • Διαμόρφωση τελικών υψομέτρων με επιχώσεις με προϊόντα εκσκαφής  και επιστρώσεις με υλικά λατομείου.  Θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες διαβροχής και συμπύκνωσης  των επιστρώσεων.
  • Θα γίνουν οι αναγκαίες συνδέσεις με το δίκτυο ύδρευσης.
  • Κατασκευή περιμετρικού στηθαίου πλάτους 0,30μ. και ύψους 0,60μ. οπλισμένου με οπλισμό κατηγορίας Β500C. Το ελεύθερο ύψος πάνω από τη στάθμη του εσωτερικής τελικής διαμορφωμένης επιφάνειας θα είναι 0,20μ. (ελάχιστο). Κατά την κατασκευή θα χρειασθεί σε κάποια σημεία να γίνουν αναβαθμοί του στηθαίου προκειμένου να ακολουθήσει την κλίση του εδάφους και τα εσωτερικά υψόμετρα. Το ορατό τμήμα του στηθαίου  προβλέπεται να είναι από εμφανές σκυρόδεμα. Θα γίνουν φαλτσογωνίες  σε όλες τις οριζόντιες και κατακόρυφες ακμές του. Στο τέλος θα βαφεί με κατάλληλο τσιμεντόχρωμα, αφού θα έχει προηγηθεί η προετοιμασία της επιφάνειας.
  • Κατασκευή πλάκας σκυροδέματος πάχους 0,10μ. στους χώρους όπου θα είναι οι διάδρομοι κίνησης, η βρύση, καθώς και οι χώροι των παιχνιδιών όπου απαιτείται δάπεδο ασφαλείας.  Οι πλάκες θα ενισχυθούν με  δομικό πλέγμα Β500C.
  • Τοποθέτηση κρασπέδων κήπου σύμφωνα με το σχέδιο, για το διαχωρισμό και εγκιβωτισμό των διαφόρων δαπέδων.
  • Διαμόρφωση βιομηχανικού δαπέδου 0,05μ. στις πλάκες από σκυρόδεμα στους χώρους των παιχνιδιών όπου απαιτείται δάπεδο ασφαλείας.
  • Θα επιστρωθούν με πλάκες σκυροδέματος οι διάδρομοι. Προβλέπεται η τοποθέτησή τους με αρμό.
  • Θα τοποθετηθούν τα καθιστικά και τα καλαθάκια.
  • Θα τοποθετηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα, απλού σχεδίου, ύψους 1μ. στο στηθαίο της περίφραξης. Επάνω στην περίφραξη, στην είσοδο της παιδικής χαρά θα τοποθετηθεί και η ενημερωτική πινακίδα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση