Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δωρεά του Χαρ. Τσιμά για ανέγερση νέου κτηρίου του Γηροκομείου
Δωρεά του Χαρ. Τσιμά για ανέγερση νέου κτηρίου του Γηροκομείου

Δωρεά του Χαρ. Τσιμά για ανέγερση νέου κτηρίου του Γηροκομείου

Στην αποδοχή της προσφοράς του Χαρ. Τσιμά, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεση να χρηματοδοτήσει την ανέγερση νέου κτιρίου για το ροκομείο Βόλου, προκειμένου να φιλοξενηθούν επιπλέον 50 άτομα, προχώρησε το Δ.Σ. του Ιδρύματος, σε κοινή συνεδρίαση με το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος ενημέρωσε το συμβούλιο ότι ο κ. Τσιμάς επιθυμεί να καλύψει το κόστος της ανέγερσης και του εξοπλισμού ενός νέου κτιρίου, πλήρως λειτουργικού, που θα φιλοξενήσει μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων χρόνιων παθήσεων. Το θα είναι έως 50 θέσεων.

.Σ. πρόκρινε ως καταλληλότερη θέση, μετά από έρευνα των χρήσεων γης και των πολεοδομικών όρων, οικόπεδο κυριότητάς του στην περιοχή του Σαρακηνού. Το κόστος της ανέγερσης θα αναλάβει αποκλειστικά ο κ. Τσιμάς.

Σύμφωνα με σχετική , «οι καταβολές των χρηματικών ποσών για την ανέγερση του κτιρίου θα γίνονται αποκλειστικά από τον κ. Τσιμά, χωρίς την παρέμβαση του Γηροκομείου. Ο μηχανικός, συμβολαιογράφος και λοιποί σύμβουλοι για την υλοποίηση της ς, θα είναι επιλογής του ευεργέτη».

Ο μοναδικός όρος που έθεσε ο κ. Τσιμάς, σύμφωνα με τον κ. Παύλο Πάνο, είναι να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό επισήμανε σε όλους τους εμπλεκόμε την ανάγκη να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τη του Γηροκομείου, «η αυτή θα αποτελέσει το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι υπηρεσίες του Γηροκομείου θα αναβαθμιστούν και θα βελτιωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ θα μεγαλώσει η κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος στην πόλη, με τις υπηρεσίες που παρέχει. «Είναι δεδομένο ότι η δωρεά αυτή θα αποτελέσει παρακαταθήκη στην πόλη και στην ιστορία του Ιδρύματος».

Ο κ.  Πάνος δήλωσε ότι τα μέλη του Δ.Σ. και ο ίδιος προσωπικά έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα και να υλοποιηθεί το όραμα του ευεργέτη. Είναι επίσης δεδομένο, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι το νέο προφανώς θα πάρει το όνομα του κ. Χαράλαμπου Τσιμά και της κ. Ελένης Τσιμά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση