Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δημόσια συζήτηση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge
Δημόσια συζήτηση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge

Δημόσια συζήτηση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην καύση σκουπιδιών No Burn καλούν τους συμπολίτες  την Κυριακή 18 Απριλίου, στις 6.00 μ.μ., στο Πάρκο της Νέας ς (Ορμηνίου & Θερμοπυλών), προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, αλλά και για το πώς μπορούν να συμβάλλουν όλοι στην επιτυχία της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης κατά της καύσης σκουπιδιών (29 Μαΐου), καθώς και στον αγώνα που δίνουν στον Βόλο.

Τέσσερα χρόνια μετά, πέντε εντυπωσιακά έως μεγαλειώδη συλλαλητήρια –μαζί με τα μαθητικά/πανεκπαιδευτικά-, με το περσινό πνιγμένο στη βία και την καταστολή, και στην πόλη μας η κατάσταση παραμένει τραγική. Γιατί όσο η κοινωνία του ενημερώνεται και διαμαρτύρεται, τόσο οι αρμόδιες αρχές κλείνουν τα αυτιά τους στην κοινή γνώμη, και ωμά και κυνικά προωθούν τα σχέδιά τους για μετατροπή της πόλης μας σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών. Αντίστοιχα, η προχωρά στη μετατροπή όλης της χώρας σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών, ετοιμάζοντας ήδη 4 νέες μονάδες καύσης και 43 περίπου Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ), επεκτείνοντας έτσι την καύση απορριμμάτων πέρα από τις τσιμεντο. Σε αυτή την πολιτική, η οποία στοχεύει απευθείας στην κερδοφορία μεγάλων επενδυτών και βιομηχάνων, θυσιάζεται η δημόσια υγεία και το φυσικό , που θα υποβαθμιστούν από τη διαρκή έκλυση διοξινών και άλλων τοξικών ρύπων.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συλλογικότητες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Ήπειρο, την Κρήτη, την Εύβοια κ.α. ενώνουν τις δυνάμεις τους και δεν το βάζουν κάτω!

Τόσο στον τόπο μας, όσο και παντού, διεκδικούν να σταματήσει κάθε σχέδιο για καύση σκουπιδιών με οποιαδήποτε αιτιολογία.

Διεκδικούν οικο διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στην πρόληψη για τη μείωση της παραγωγής τους και προοπτική τη δημιουργία κοινωνίας με μηδενικά απόβλητα (zero waste).

Προχωρούν σε κοινή διαμαρτυρία συλλογικοτήτων σε όλες τις πόλεις της χώρας που θίγονται άμεσα από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και την καύση σκουπιδιών στις 29 Μαΐου 2021.

Αυτός ο χρειάζεται τους φίλους, τους γείτονες, τους πολίτες . Χρειάζεται να ξαναβγεί η κοινωνία του Βόλου μπροστά και να απαιτήσει αυτά που δικαιούται, να παλέψει μέχρι τη νίκη για την υγεία και το μέλλον των παιδιών της.

Καύση σκουπιδιών ούτε στον Βόλο ούτε πουθενά!

https://www.facebook.com/VolosNoBurn

volosnoburn@gmail.com

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Νέα θα τηρηθούν όλα τα από τον κορωναϊό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση