Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Δημόσια συζήτηση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge
Δημόσια συζήτηση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge

Δημόσια συζήτηση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση σκουπιδιών καλούν τους συμπολίτες  την 18 Απριλίου, στις 6.00 μ.μ., στο Πάρκο της Νέας Δημητριάδας (Ορμηνίου & Θερμοπυλών), προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, αλλά και για το πώς μπορούν να συμβάλλουν όλοι στην επιτυχία της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης κατά της καύσης σκουπιδιών (29 Μαΐου), καθώς και στον αγώνα που δίνουν στον Βόλο.

Τέσσερα χρόνια μετά, πέντε εντυπωσιακά έως μεγαλειώδη συλλαλητήρια –μαζί με τα μαθητικά/πανεκπαιδευτικά-, με το περσινό πνιγμένο στη και την καταστολή, και στην πόλη μας η κατάσταση παραμένει τραγική. Γιατί όσο η κοινωνία του Βόλου ενημερώνεται και διαμαρτύρεται, τόσο οι αρμόδιες αρχές κλείνουν τα αυτιά τους στην κοινή γνώμη, και ωμά και κυνικά προωθούν τα σχέδιά τους για μετατροπή της πόλης μας σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών. Αντίστοιχα, η κυβέρνηση προχωρά στη μετατροπή όλης της χώρας σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών, ετοιμάζοντας ήδη 4 νέες μονάδες καύσης και 43 περίπου Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ), επεκτείνοντας έτσι την καύση απορριμμάτων πέρα από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Σε αυτή την πολιτική, η οποία στοχεύει απευθείας στην μεγάλων επενδυτών και βιομηχάνων, θυσιάζεται η δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον, που θα υποβαθμιστούν από τη διαρκή έκλυση διοξινών και άλλων τοξικών ρύπων.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συλλογικότητες από την , τη , τον Βόλο, την Ήπειρο, την Κρήτη, την Εύβοια κ.α. ενώνουν τις δυνάμεις τους και δεν το βάζουν κάτω!

Τόσο στον τόπο μας, όσο και παντού, διεκδικούν να σταματήσει κάθε σχέδιο για καύση σκουπιδιών με οποιαδήποτε αιτιολογία.

Διεκδικούν οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στην πρόληψη για τη της παραγωγής τους και προοπτική τη δημιουργία κοινωνίας με μηδενικά απόβλητα (zero waste).

Προχωρούν σε κοινή συλλογικοτήτων σε όλες τις πόλεις της χώρας που θίγονται άμεσα από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και την καύση σκουπιδιών στις 29 Μαΐου 2021.

Αυτός ο αγώνας χρειάζεται τους φίλους, τους γείτονες, τους πολίτες . Χρειάζεται να ξαναβγεί η κοινωνία του Βόλου μπροστά και να απαιτήσει αυτά που δικαιούται, να παλέψει μέχρι τη νίκη για την υγεία και το μέλλον των παιδιών της.

Καύση σκουπιδιών ούτε στον Βόλο ούτε πουθενά!

https://www.facebook.com/VolosNoBurn

volosnoburn@gmail.com

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

"Αλιεύοντας" την είδηση