Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δήμος Βόλου: Να σταματήσει αυτοβούλως την καύση RDF η ΑΓΕΤ
Δήμος Βόλου: Να σταματήσει αυτοβούλως την καύση RDF  η ΑΓΕΤ

Δήμος Βόλου: Να σταματήσει αυτοβούλως την καύση RDF η ΑΓΕΤ

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πιθανότητα καύσης rdf, με ραδιενεργά απόβλητα, από την ΑΓΕΤ, υλικό που φέρεται να παράγεται από τον ΧΥΤΑ του Δήμου Φυλής, αναμφίβολα προκαλούν αίσθημα ανησυχίας, γεννούν ερωτήματα και χρήζουν άμεσων απαντήσεων.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), με την οποία τα σχετικά δημοσιεύματα και οι μελέτες επί των οποίων αυτά βασίστηκαν χαρακτηρίζονται ότι στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και πως καμία απολύτως ένδειξη για ύπαρξη ραδιενεργών αποβλήτων δεν προκύπτει για τον ΧΥΤΑ Φυλής, βεβαίως και λαμβάνεται απ όλους σοβαρά υπόψη, ωστόσο από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σβήσει και την εύλογη ανησυχία της κοινωνίας.

Ο Βόλου παρακολουθεί με τη δέουσα σύνεση και σοβαρότητα το θέμα και αν και από το νομικό πλαίσιο που διέπει την όλη διαδικασία ελάχιστα έως καθόλου περιθώρια θεσμικών παρεμβάσεων έχει, εν τούτοις δεν θα διστάσει να παρέμβει αποφασιστικά αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει και ο παραμικρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία και την των πολιτών.

Αναμένοντας λοιπόν τα των ελέγχων, που διενεργούνται, καλεί την ΑΓΕΤ για όσο διάστημα απαιτηθεί να σταματήσει αυτοβούλως την καύση του που προμηθεύεται από την συγκεκριμένη πηγή, επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευθύνη και ευαισθησία έναντι μιας ολόκληρης κοινωνίας που ανησυχεί .

Τέλος επισημαίνουμε ότι ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος των ελέγχων, η αναταραχή αυτή έρχεται να δικαιώσει και να ενισχύσει τη θέση μας ότι η παραγωγή δευτερογενούς υλικού καύσης από την Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε, θα διασφαλίζει μέσω της επιτροπής κοινωνικού ελέγχου, που θα συσταθεί, την ποιότητα και την καταλληλότητα του παραγόμενοι υλικού, στη βάση των διεθνών αλλά και εθνικών στάνταρτς που οι αρμόδιοι οργανισμοί θέτουν.

Όπως και την πάγια θέση μας ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένα άκρως σοβαρό και ευαίσθητο θέμα για να αφεθεί στους Λημνιούς και τους Μπαξεβανόπουλους ή στα παντοειδή κομματόσκυλα της δήθεν Αριστεράς.

Καλούμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τα θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας για προσωπική προβολή να σταματήσουν να τρομοκρατούν την και να δυναμιτίζουν την κοινωνική με αστήρικτες ή και ανυπόστατες φήμες, συνειδητοποιώντας επιτέλους το μέγεθος και τη σημασία των θεμάτων με τα οποία επιλέγουν να προωθήσουν ιδιοτελή ή κομματικά συμφέροντα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση