Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Δημοψήφισμα και συλλαλητήριο για την καύση απορριμμάτων
Δημοψήφισμα και συλλαλητήριο για την καύση απορριμμάτων

Δημοψήφισμα και συλλαλητήριο για την καύση απορριμμάτων

Συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά και δημοψήφισμα προγραμματίζει η Επιτροπή Πολιτών σύμφωνα με αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή ανοιχτή γενική συνέλευσή της, παρουσία πολιτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της επιτροπής Στέλιος Λημνιός, η συνέλευση ήταν μαζική, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών που εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το πως θα βρεθεί μία λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με το θέμα της καύσης των απορριμμάτων.

Κυρίως τονίστηκε ότι θα πρέπει πλέον να επιλεγούν μορφές αγώνα διεκδικητικές μεν αλλά να μην κουράσουν τους πολίτες δε.

“Αρχικά αποφασίστηκε να υπάρξει έντονη αντίδραση και μεγάλη συγκέντρωση στο λιμάνι της σε περίπτωση που φθάσει πλοίο για να ξεφορτώσει σκουπίδια. Επιπλέον διερευνάται με τους νομικούς μας η περίπτωση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων” τόνισε.

Επιπλέον προτάθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν οι πολίτες επιθυμούν την καύση των απορριμμάτων ή όχι. “Το δημοψήφισμα θα συμπέσει με τις δημοτικές εκλογές και θα διενεργηθεί έξω από το όσο το δυνατόν περισσότερα εκλογικά τμήματα. Μας απασχόλησε η νομιμότητα μιας τέτοιας δράσης, όμως αυτό που τονίστηκε είναι ότι αυτό που επιθυμούμε είναι να περάσει στη συνείδηση των πολιτών το πρόβλημα και να εκφράσουν την άποψή τους”, εξήγησε ο κ. Λημνιός.

Επιπλέον η Επιτροπή προσανατολίζεται στη διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου έξω από το υπουργείο Υγείας μέσα στον Ιούνιο στο πλαίσιο μιας 24ωρης παμβολιώτικης απεργίας σε συνεργασία με φορείς που μπορούν να την προκηρύξουν σε τοπικό επίπεδο.

Αποφασίστηκε επίσης να πιέσουν όλοι συντονισμένα ώστε να χρηματοδοτηθεί η β’ φάση της επιδημιολογικής μελέτης που θα διερευνήσει τις αιτίες της θνησιμότητας.

Τέλος θα αναζητηθούν πόροι για να προχωρήσει η επιτροπή σε συνεργασία με πιστοποιημένα εργαστήρια στη μέτρηση για βαρέα στο έδαφος γύρω από την για ικανό χρονικό διάστημα και αριθμός δειγμάτων που να πιστοποιούν πέραν πάσης αμφιβολίας, αν προκαλείται πρόβλημα από την καύση των απορριμμάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση