Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Δημιουργία χώρου αναψυχής στο πρώην «Καφενείο του Πέτρου» στη Νέα Ιωνία
Δημιουργία χώρου αναψυχής στο πρώην «Καφενείο του Πέτρου» στη Νέα Ιωνία

Δημιουργία χώρου αναψυχής στο πρώην «Καφενείο του Πέτρου» στη Νέα Ιωνία

Σε νέα πλατεία και χώρο αναψυχής διαμορφώνεται το πρώην «Καφενείο του Πέτρου» στη Νέα Ιωνία με μέσω από την .

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης  του έργου προϋπολογισμού 108.000 .  Το έργο εντάσσεται στη εγκεκριμένη Στρατηγική Β.Α.Α. Δήμου και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος .

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με Δήμο και το δήμαρχο Αχ. Μπέο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε  αναπλάσεις χώρων στις οποίες διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της πόλης.

Πρόκειται για σημαντικά , ουσίας, που αλλάζουν την όψη των γειτονιών του Βόλου και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε όλοι μαζί προς τους συνανθρώπους μας.

Παράλληλα με τα αυτά διαχέονται κοινοτικά κονδύλια στην τοπική και δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

Στοιχεία έργου

Στο έργο περιλαμβάνονται οι διαμόρφωσης ακίνητου εμβαδού 490,20 m2, σε υπαίθριο δημόσιο χώρο στη Νέα Ιωνία και σε ακτίνα 500 μέτρων από το κέντρο της Νέας Ιωνίας και τον άξονα σύνδεσής της με το κέντρο του Βόλου.

Ο προς διαμόρφωση χώρος περικλείεται από τις οδούς Μαιάνδρου, Καισαρείας και Ρωμανού, ενώ η ανατολική του πλευρά σε όλο το μήκος της συνορεύει με μεσοτοιχία άλλης ιδιοκτησίας. Εντός του οικοπέδου, βρίσκονται δύο κτίσματα: ένα κτίριο κατοικίας 77,73 τ.μ. και ένα κτίριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα ο χώρος αναψυχής «Καφενείο του Πέτρου» εμβαδού 113,80 τ.μ.

Τα κτίρια αυτά μαζί με την υφιστάμενη περίφραξη θα κατεδαφιστούν και στο κενό θα διαμορφωθεί ένας υπαίθριος χώρος αστικού χαρακτήρα. Οι που θα γίνουν αφορούν σε καθαιρέσεις- αποξηλώσεις – κατεδαφίσεις – εκσκαφές, όπου απαιτείται, κατασκευή ενιαίας πλάκας υπόβασης και πλακόστρωση σύμφωνα με τη μελέτη.

Επίσης θα γίνουν εργασίες φύτευσης και άρδευσης και θα τοποθετηθεί ο απαραίτητος αστικός . Τέλος, για το φωτισμό του χώρου θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα τύπου Led.

Το έργο αφορά σε εργασίες που θα γίνουν για τη διαμόρφωση χώρου που  βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, όπου στεγαζόταν παλαιότερα ο χώρος αναψυχής «Καφενείο του Πέτρου».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση