Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δημιουργία χώρου αναψυχής στη Νέα Ιωνία
Δημιουργία χώρου αναψυχής στη Νέα Ιωνία

Δημιουργία χώρου αναψυχής στη Νέα Ιωνία

Προϋπολογισμού 108.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ς

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ» προϋπολογισμού 108.000,00 ευρώ, μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον περιφερειάρχη ς Κώστα Αγοραστό.

Σε δηλώσεις του ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:«Σε συνεργασία με Δήμο Βόλου χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε αναπλάσεις χώρων στις οποίες διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της πόλης. Πρόκειται για σημαντικά , ουσίας, που αλλάζουν την όψη των γειτονιών του Βόλου και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ς.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε όλοι μαζί προς τους συνανθρώπους μας. Παράλληλα με τα έργα αυτά διαχέονται κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι ένα από τα έργα που προβλέπονται στην εγκεκριμένη στρατηγική Β.Α.Α. Δήμου Βόλου.

Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιο του διαγωνισμού από το Δήμο Βόλου.

ΑΝΤΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά σε εργασίες για τη διαμόρφωση ακίνητου εμβαδού 490,20 m2, σε υπαίθριο χώρο στη Νέα Ιωνία και σε ακτίνα 500 μέτρων από το κέντρο της Νέας Ιωνίας και τον άξονα σύνδεσής της με το κέντρο του Βόλου.

Ο προς διαμόρφωση χώρος περικλείεται από τις οδούς Μαιάνδρου, Καισαρείας και Ρωμανού, ενώ η ανατολική του πλευρά σε όλο το μήκος της συνορεύει με μεσοτοιχία άλλης ιδιοκτησίας. Εντός του οικοπέδου, βρίσκονται δύο κτίσματα: ένα κτίριο κατοικίας 77,73 τ.μ. και ένα κτίριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα ο χώρος αναψυχής «Καφενείο του Πέτρου» εμβαδού 113,80 τμ.

Τα κτίρια αυτά, μαζί με την υφιστάμενη περίφραξη, θα κατεδαφιστούν και στο κενό οικόπεδο θα διαμορφωθεί ένας υπαίθριος χώρος αστικού χαρακτήρα.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε καθαιρέσεις- αποξηλώσεις – κατεδαφίσεις – εκσκαφές, όπου απαιτείται, κατασκευή ενιαίας πλάκας υπόβασης και πλακόστρωση σύμφωνα με τη μελέτη.

Επίσης θα γίνουν εργασίες φύτευσης και άρδευσης και θα τοποθετηθεί ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός.

Τέλος, για τον φωτισμό του χώρου θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα τύπου Led.

Το έργο αφορά σε εργασίες που θα γίνουν για τη διαμόρφωση χώρου που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, όπου στεγαζόταν παλαιότερα ο χώρος αναψυχής «Καφενείο του Πέτρου».

Στην πρόταση διαμόρφωσης περιλαμβάνεται η διαμόρφωση ς, η φύτευση δέντρων σκίασης και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Με την κατασκευή του έργου αποδίδεται σε κοινή χρήση ένας κεντρικός χώρος, εντός του πυκνοκατοικημένου τμήματος της περιοχής της Νέας Ιωνίας, με ταυτόχρονη αύξηση του πρασίνου στην περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση