Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δημαιρεσίες σήμερα στο δημαρχείο του Βόλου
Δημαιρεσίες σήμερα στο δημαρχείο του Βόλου

Δημαιρεσίες σήμερα στο δημαρχείο του Βόλου

Δημαιρεσίες για την  ανάδειξη προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και τους προέδρους ς επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου.

Με το “καλημέρα” της νέας θητείας  ο δήμαρχος  Αχ. Μπέος   επιτέθηκε φραστικά  κατά του αντιπροέδρου Χαρ. Ζάχου, που δέχτηκε να εκλεγεί με λιγότερες ψήφους και δεν παραιτήθηκε έναντι της εκλογής του Βασίλη Ζαχείλα.

Εν τω μεταξύ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Γιώργος , με τις ψήφους της πλειοψηφίας και του Απ. Παπαδούλη, οι παρατάξεις της Νάνσυς Καπούλα και του Ιάσ. ψήφισαν αρνητικά, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από τη διαδικασία .
Ο Γ. έλαβε 32 ψήφους, 14 λευκές ψήφους, ενώ τρεις σύμβουλοι απείχαν.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χαρ. Ζάχος, με 16 ψήφους, ενώ ο Βασίλης Ζαχείλας, που επίσης έθεσε υποψηφιότητα για την ίδια θέση, συγκέντρωσε 29 ψήφους, που όμως δεν είναι τα 2/3 των ψήφων του Δ.Σ. (33), με αποτέλεσμα να εκλεγεί ο κ. Ζάχος που ήταν προτεινόμενος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Ο αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος είπε ότι ο κ. Ζαχείλας πήρε παραπάνω ψήφος και είναι άδικο να εκλεγεί ο κ. Ζάχος με λιγότερες ψήφους.

Τέλος, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Διαλεχτή Τσιτούμη, που έλαβε 17 ψήφους, 29 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και τρεις σύμβουλοι απείχαν.

Μετά την εκλογή του προεδρείου, ευχές για καλή θητεία απηύθυνε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος  στους παλιούς και νέους δημοτικούς συμβούλους και δημιουργική θητεία προς όφελος των δημοτών και της πόλης.

Ο δήμαρχος ζήτησε οι κομματικές εξαρτήσεις και οι διαφορές να μείνουν μακριά από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή υπηρετεί έναν σκοπό, τον πολίτη και την πόλη και το απέδειξε με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που εμπιστεύητκε τη σημερινή Δ.Α. «Δε μας χωρίζει τίποτα μας ενώνει το καλό της πόλης, μιας πόλης με οράματα για τα παιδιά μας κι ελπίζουμε να έχουμε από εσάς – αν και δεν χρειάζεται – οι αποφάσεις να βγαίνουμε ομόφωνα για έναν Βόλο καλύτερο», τόνισε.

Μάλιστα επιτέθηκε κατά του αντιπροέδρου του Δ.Σ. Χαρ. Ζάχου λέγοντας ότι «θεωρώ κ. Ζάχο επειδή σας διακρίνει το ήθος στη διαδρομή σας και πρεσβεύετε τη δημοκρατία είναι αντιδημοκρατικό και ανήθικο να παραμένετε σε αυτή τη θέση. Σας δίνει το δικαίωμα ο Νόμος αλλά ηθικά δεν το δικαιούστε».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς ευχήθηκε καλή θητεία, με ηρεμία και υγεία και ευχήθηκε «να μην επαναληφθούν οι οξύτητες κι αντεγκλήσεις. Ευχής έργο να μην επαναληφθούν τα ευτράπελα που είδαμε την περασμένη πενταετία».

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  ευχήθηκε καλή θητεία και πρόσθεσε ότι κρατάει τα λόγια του δημάρχου ότι «δε μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνει το καλό του τόπου».

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαρ. Ζάχος, την οποία προσυπογράφει η παράταξη « Έξυπνη Πόλη», ανέφερε: «σύμφωνα με το Νόμο, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Επομένως, τόσο νόμιμο όσο και ηθικό είναι τη θέση του αντιπροέδρου να καταλαμβάνει ο υποψήφιος της παράταξης. Ο οιοσδήποτε μονομερώς έχει δηλώσει την πρόθεση ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό να επιθυμεί να καταλάβει αυτή τη θέση».

Τα μέλη των επιτροπών
Ακολούθησε η εκλογή των μελών της ς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Απ. Ριζόπουλος, επικεφαλής της ΛΑΣ, είπε ότι η πολιτική των κυβερνήσεων δεν εξαρτάται από το Δημοτικό Συμβούλιο και ως παράταξη, με βάση τις νέες διατάξεις για λειτουργία των επιτροπών, δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης στις επιτροπές. Όπως είπε η Λαϊκή Συσπείρωση απέχει από την , αλλά τα μέλη της θα συμμετάσχουν και στις δύο επιτροπές με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου.

Από τον πλειοψηφία τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Γ. Βλιώρας, Ζαφ. Δασκαλόπουλος, Χρ. Στεφόπουλος, Γ. και Γ. Τόρης και αναπληρωματικοί οι Απ. Ζαρκάδας, Αργ. , Απ. Νάσιος, Δέσποινα Κότογλου και Σοφία Χάλαρη.

Από τη μείζονα μειοψηφία στην Οικονομική επιτροπής εξελέγη ο Στ. Φάτσης με αναπληρωτή τον Χριστ. Ιγγλέση, από την α' ελάσσονα μειοψηφία ο Ι. ς μα αναπληρωτές τους  Ελένη Παπαθανασίου και Λ. Μαυρογιάννη και από τη β' ελάσσονα μειοψηφία ο Απ. Παπαδούλης με αναπληρωτή τον Δημ. Τσιμπανάκο.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Παρασκευή Αναγνώστου, Κ. Γανωτής, Ανδρ. Ζέρβας, Γεωργία Μποντού και Σοφία Χάλαρη και αναπληρωματικοί Τρ. Γκογκινούδης, Ζαφ. Δασκαλόπουλος, Στ. Κάλλης Βιολέτα Καντόλα, και Δέσποινα Κότογλου.

Από την μείζονα μειοψηφία στην ΕΠΖ η Βίκυ Μήτρου, με αναπληρωτική την Σόνια Χαρανά, από την α' ελάσσονα μειοψηφία η Φωτεινή Κοκκινάκη με αναπληρωματικές τις Αφροδίτη Γάντζου και Διαλεχτή Τσιτούμη και από τη β' ελάσσονα μειοψηφία η Άννα -Μαρία Κλειδωνάρη – Παπαδημητρίου με αναπληρωματική την Σούλα Βακουφτσή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση