Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Να δημιουργηθεί forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Να δημιουργηθεί   forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Να δημιουργηθεί forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός νέου σχεδίου για την κοινωνία επισημαίνει το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς για να βγει η χώρα από την κρίση και να έλθει η ανάπτυξη, ενώ σε τοπικό επίπεδο το Δίκτυο προσπαθεί να παρέμβει και να προτείνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της περιοχή που απαξιώνεται και υποβαθμίζεται συνεχώς. Στόχος να δημιουργηθεί ένα forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η προσχώρηση στο νέο υπερ-ταμείο του αεροδρομίου της . Αγχιάλου και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς Τσουκνίδας παρουσίασε το σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης της χώρας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στην ουσία προχωρά χωρίς πυξίδα στον συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την επέκταση της συμφωνίας για την εκμετάλλευση του λιγνίτη με Κινεζική Εταιρεία, κάτι που θα επιφέρει πρόστιμα καθώς δεν τηρείται η συμφωνία για τη μείωση των ρύπων. “νωρίζαμε ότι μέσα στην κρίση το περιβάλλον θα τεθεί σε δεύτερη μοίρα αλλά αυτό που συμβαίνει έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία” τόνισε ο κ. Τσουκνίδας φέρνοντας ως παράδειγμα την δημιουργία γηπέδου γκολφ στη Μονή Τοπλού στην Κρήτη αλλά κυρίως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “από το παράθυρο” υιοθετεί πρακτικές που καταργούν “την αρχή της προφύλαξης”.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσουκνίδας, ενώ στην γίνεται μία μεγάλη συζήτηση για τη συμφωνία TTIP και την ETA, ο ΣΥΡΙΖΑ “υιοθετεί το καναδικό και αμερικανικό μοντέλο όπου πρώτα κυκλοφορεί ένα προϊόν και μετά κρίνεται αν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον κλπ”. Επιπλέον σημείωσε ότι αυτό δεν αποτελεί κάποια μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ. Επιπλέον εξέφρασε την αντίθεση του Δικτύου για τον τρόπο που εδόθησαν οι τηλεοπτικές , επισημαίνοντας ότι στην ουσία δημιουργήθηκε ένα νέο καρτέλ διαπλοκής ενώ εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και μειώνονται δραματικά οι θέσεις ς.

Τέλος το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, Παντελής Μαστρογιάννης, επισήμανε ότι σε τοπικό επίπεδο το Δίκτυο προσπαθεί να παρεμβαίνει και να προτείνει λύσεις για τα μεγάλα θέματα της περιοχής που συνεχώς απαξιώνεται και υποβαθμίζεται. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και θα ζητήσουμε να γίνει ένα ευρύς διάλογος με την κοινωνία, τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις για να ληφθούν αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να παραχωρούνται στο υπερταμείο το , ο Ο.Λ.Β. και να μην εκφράζει την άποψή της η κοινωνία. Επιπλέον οι αντιπαραθέσεις της δημοτικής αρχής με σε θέματα όπως η , η διαχείριση του νερού κ.λπ., συμβάλλου τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής μας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση