Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δίκη εργολάβου που διεκδικεί χρήματα από το Δήμο Βόλου
Δίκη εργολάβου που διεκδικεί χρήματα από το Δήμο Βόλου

Δίκη εργολάβου που διεκδικεί χρήματα από το Δήμο Βόλου

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η έφεση του εργολάβου του έργου ανακατασκευής της γέφυρας επί του Κραυσίδωνα στην προέκταση της Μητρ. , που διεκδικεί 228.676,65 € από το .

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα κατά τη σημερινή της τη χορήγηση εντολής σε νομικό σύμβουλο του Δήμου να παραστεί στη δικάσιμο.

Στην εισήγηση του ομικού Τμήματος του Δήμου, αναφέρεται ότι με το από 18.5.2011 έγγραφό της η τράπεζα Probank Α.Ε. ζήτησε από το την καταβολή ποσού 228.676,65 €, που αντιστοιχούσε στον 9ο και 10ο λογαριασμό του έργου «ανακατασκευή γέφυρας επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα στην προέκταση της οδού Μητρ. » εντολή διαταγής είσπραξης, τον ανάδοχο, ο οποίος είχε εκχωρήσει τις αντίστοιχες απαιτήσεις του, από τους ως άνω λογαριασμούς, στην τράπεζα σύμφωνα με συμβάσεις ενεχυριάσεως σε πιστώσεως που είχαν κοινοποιηθεί από τον Δήμο Βόλου από δικαστικούς επιμελητές στις 4.10.2010 και 19.10.2010.

Το Δημοτικό Ταμείο ενημέρωσε την τράπεζα ότι ο ανάδοχος εξοφλήθηκε τον 9ο και 10ο λογαριασμό και η Οικονομική Επιτροπή χορήγησε εντολή και πληρεξουσιότητα στη δικηγόρο του Δήμου να παραστεί στη δικάσιμο και σε οποιαδήποτε αναβολή προς αντίκρουση της έφεσης του αναδόχου κατά της με αριθμό 327/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία καταλογίστηκε σε βάρος του το των 228.676,65 €.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης του έργου Φωτισμός χώρων πρασίνου στο της πόλης, προϋπολογισμού 40.000 €, καθώς απουσίαζαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση