Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Δίκη εργολάβου που διεκδικεί χρήματα από το Δήμο Βόλου
Δίκη εργολάβου που διεκδικεί χρήματα από το Δήμο Βόλου

Δίκη εργολάβου που διεκδικεί χρήματα από το Δήμο Βόλου

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στο η έφεση του εργολάβου του έργου ανακατασκευής της γέφυρας επί του Κραυσίδωνα στην προέκταση της Μητρ. Γρηγορίου, που διεκδικεί 228.676,65 € από το Δήμο Βόλου.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τη χορήγηση εντολής σε νομικό σύμβουλο του Δήμου να παραστεί στη δικάσιμο.

Στην εισήγηση του Νομικού Τμήματος του Δήμου, αναφέρεται ότι με το από 18.5.2011 έγγραφό της η τράπεζα Probank Α.Ε. ζήτησε από το Δήμο Βόλου την καταβολή ποσού 228.676,65 €, που αντιστοιχούσε στον 9ο και 10ο λογαριασμό του έργου «ανακατασκευή γέφυρας επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα στην προέκταση της οδού Μητρ. Γρηγορίου» εντολή διαταγής είσπραξης, τον ανάδοχο, ο οποίος είχε εκχωρήσει τις αντίστοιχες απαιτήσεις του, από τους ως άνω λογαριασμούς, στην τράπεζα σύμφωνα με συμβάσεις ενεχυριάσεως σε ασφάλεια πιστώσεως που είχαν κοινοποιηθεί από τον Δήμο Βόλου από δικαστικούς επιμελητές στις 4.10.2010 και 19.10.2010.

Το Δημοτικό Ταμείο ενημέρωσε την τράπεζα ότι ο ανάδοχος εξοφλήθηκε τον 9ο και 10ο λογαριασμό και η Οικονομική Επιτροπή χορήγησε εντολή και πληρεξουσιότητα στη δικηγόρο του Δήμου να παραστεί στη δικάσιμο και σε οποιαδήποτε αναβολή προς αντίκρουση της έφεσης του αναδόχου κατά της με αριθμό 327/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία καταλογίστηκε σε βάρος του το των 228.676,65 €.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης του έργου Φωτισμός χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης, προϋπολογισμού 40.000 €, καθώς απουσίαζαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση