Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού
Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού και σε συν με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Τ) η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων    υποδέχθηκε σήμερα τον πρόεδρο του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί»  Λάμπρο Παρασκευά  με στόχο  διάδοση της μεγάλης σημασίας της  χρήσης του λευκού μπαστουνιού και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση.

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού στις ΗΠΑ το 1964 και στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το Λευκό Μπαστούνι συμβολίζει το δικαίωμα του τυφλού ή με μερική ατόμου για την πλήρη αυτονομία, ανεξαρτητοποίηση και , με την άρση όλων των κοινωνικών, νομικών, φυσικών και τεχνιτών εμποδίων και την εξασφάλιση πόλεων πλήρως προσβάσιμων και προσπελάσιμων.

Στο πλαίσιο της ς συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τα άτομα με οπτική αναπηρία, ενώ συζητήθηκαν επικείμενες δράσεις και έργα που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων σε της ανέφερε σχετικά:  «Η σημερινή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού δεν αποτελεί ημέρα ς για τους συνανθρώπους μας και τις οργανώσεις τους, αλλά ευκαιρία και κοινωνικό βήμα για την ανάδειξη όλων των εμποδίων, των ανισοτήτων και των αρνητικών διακρίσεων που υπάρχουν στην κοινωνία μας τον 21ου αιώνα. Με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού αναδεικνύουμε την ελευθερία, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία των ατόμων με οπτική αναπηρία, ενώ συνεχίζεται ο διαρκής για την πλήρη κοινωνική και ένταξη τους.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση