Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Διαμαρτυρία αύριο στη ΔΟΥ Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Διαμαρτυρία αύριο στη ΔΟΥ Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Διαμαρτυρία αύριο στη ΔΟΥ Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν σωματεία και αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στη Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα Συνδικάτα, Σωματεία και Σύλλογοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ., Συνδικάτο ΟΤΑ, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σωματείο καθαριστριών, Τροφίμων και Ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, Ν. Πηλίου, Αλμυρού και Σούρπης, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ και πολιτικών συνταξιούχων.
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ εκπρόσωποι των 16 σωματείων και φορέων που οργανώνουν την κινητοποίηση απηύθυναν κάλεσμα σε Σωματεία, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Μαργιετάκης τόνισε ότι μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ¨δίκαιη ανάπτυξη¨, έρχονται οι κατασχέσεις, καθώς με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

“Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο, ακόμη και για χρέη 500 € στο Δημόσιο, ενώ οι κατασχέσεις λογαριασμών έφθασαν στο ένα εκατομμύριο και διογκώνονται»ανεφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία φθάνουν στα 105 δισ. €, με το 80% να αφορά ποσά ως 3.000 €, ενώ υπάρχει συμφωνία να βγουν 130.000 σπίτια στο σφυρί, μέχρι το 2021.

«Είναι αδίστακτοι. Γι’ αυτό προχώρησαν εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς και θέσπισαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να κάνουν ήσυχοι τη βρωμοδουλειά τους», τόνισε ο Δημ. Μαργιετάκης, που ζήτησε με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δοθεί η μάχη, για να μπει φραγμός στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο. Όπως είπε δεν έχει καμία ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν τον μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος, που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του και ο αγρότης που τον ξεκληρίζουν με τις πολιτικές τους και του βγάζουν στο σφυρί σπίτια, χωράφια και εργαλεία.

Στην αυριανή κινητοποίηση τα Σωματεία και θα αγωνιστούν και διεκδικούν:
• Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
• Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
• Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
• Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
• Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
• Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
• Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση