Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Διαμαρτυρία αύριο στη ΔΟΥ Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Διαμαρτυρία αύριο στη ΔΟΥ Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Διαμαρτυρία αύριο στη ΔΟΥ Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν σωματεία και φορείς αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στη ΔΟΥ Βόλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα Συνδικάτα, Σωματεία και Σύλλογοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ., Συνδικάτο ΟΤΑ, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σωματείο καθαριστριών, Τροφίμων και Ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, Ν. Πηλίου, Αλμυρού και Σούρπης, και Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ και πολιτικών συνταξιούχων.
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ εκπρόσωποι των 16 σωματείων και φορέων που οργανώνουν την κινητοποίηση απηύθυναν κάλεσμα σε Σωματεία, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Μαργιετάκης τόνισε ότι μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ¨δίκαιη ανάπτυξη¨, έρχονται οι , καθώς με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

“Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο, ακόμη και για χρέη 500 € στο Δημόσιο, ενώ οι λογαριασμών έφθασαν στο ένα εκατομμύριο και διογκώνονται»ανεφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία φθάνουν στα 105 δισ. €, με το 80% να αφορά ποσά ως 3.000 €, ενώ υπάρχει συμφωνία να βγουν 130.000 σπίτια στο σφυρί, μέχρι το 2021.

«Είναι αδίστακτοι. Γι' αυτό προχώρησαν εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς και θέσπισαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να κάνουν ήσυχοι τη βρωμοδουλειά τους», τόνισε ο Δημ. Μαργιετάκης, που ζήτησε με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δοθεί η μάχη, για να μπει φραγμός στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο. Όπως είπε δεν έχει καμία ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν τον μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη , ο αυτοαπασχολούμενος, που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του και ο αγρότης που τον ξεκληρίζουν με τις πολιτικές τους και του βγάζουν στο σφυρί σπίτια, χωράφια και .

Στην αυριανή κινητοποίηση τα Σωματεία και φορείς θα αγωνιστούν και δδικούν:
• Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
• Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
• Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
• Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
• Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
• Όχι στην φορο, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
γηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
• Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση