Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Διάκριση για το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου
Διάκριση για το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου

Διάκριση για το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου

Η υφ Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και εολαίας  . Βούτσινο, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, για την πρόταση και προώθηση, από τις αρμόδιες του Υπουργείου Παιδείας, της υποψηφιότητας της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και, συγκεκριμένα, του παραρτήματός της, του εωργικού Σχολείου Βόλου, για την διεκση της απονομής του υ GENE, της Ε.Ε., έτους 2020/2021, που αφορά στην ποιότητα και στην καλή πρακτική στην παγκόσμια εκπαίδευση.

To χρηματικό έπαθλο της GENE, ύψους 10.000 €, έκαστο, θα απονεμηθεί σε πέντε από τις πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης της Ε.Ε.

Τα χρήματα προορίζονται για την υποστήριξη, βελτίωση ή /και την επέκταση του έργου τους, ενώ οι πρωτοβουλίες αυτές όχι μόνο θα συμπεριληφθούν στην συλλογή βραβείων GENE αλλά και θα λάβουν πιστοποιητικό αριστείας και αναγνώρισης.

Ειδικότερα, κατά την του Υπουργείου Παιδείας, η λειτουργία του Γεωργικού Σχολείου Βόλου, με τα καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, την διαχρονική επαγγελματική στόχευση στον πρωτογενή τομέα αλλά και την γενικότερη εμπνευσμένη προσέγγιση ολόκληρου του υ, ανέδειξε παρα ορθών πρακτικών και ποιοτικών πρωτοβουλιών παγκόσμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη, επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό και βελτίωσε την πολιτική της εκπαιδευτικής μάθησης.

Σημειώνεται ότι το Γεωργικό Σχολείο Βόλου έχει δύο βασικούς στόχους: Αφενός  να προσφέρει στα παιδιά θαλπωρή και ηρεμία, μέσω της επαφής τους με την φύση, και, αφετέρου, να κατευθύνει τα παιδιά αυτά, μέσω της εκπαίδευσης. σε επαγγέλματα του πρωτογενούς τομέα, εξασφαλίζοντάς τους την επαγγελματική επάρκεια, μελλοντικά.

Η κ. Μακρή δήλωσε, εξαιρετικά, ικανοποιημένη από την έκβαση του ζητήματος, περήφανη για την εξαιρετική ποιότητα εκπαίδευσης, που παρέχεται από το Γεωργικό Σχολείο Βόλου, ως απόδειξη για την εκπαιδευτική αρτιότητα, ικανότητα και επάρκεια, που υπάρχει στον Νομό και που στοχεύει στην αριστεία και στην διεθνή αναγνώριση. Ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ τονίζοντας ότι θα προσφέρει την στήριξή της σε αυτή την προσπάθεια, με κάθε τρόπο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση