Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Διαγραφή πρόσθετων εισφορών, προσαυξήσεων, προστίμων e-ΕΦΚΑ, στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020
Διαγραφή πρόσθετων εισφορών, προσαυξήσεων, προστίμων e-ΕΦΚΑ, στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020

Διαγραφή πρόσθετων εισφορών, προσαυξήσεων, προστίμων e-ΕΦΚΑ, στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020

Ανφορά του βουλευτή Ν. ς Αθνάσιου Λιούπη

Το αίτημα του  Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, που ζητά τη διαγραφή προσαυξήσεων, πρόσθετων εισφορών, προστίμων του e-Α στις για το έτος 2020, προώθησε με του στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο βουλευτής Ν. ς της Νέας ς Αθανάσιος Λιούπης.

Στην σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες επισημαίνουν την ανάγκη να συμπεριληφθεί η διαγραφή των προσαυξήσεων από τον e-Α στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα της κυβέρνησης,  καθότι λόγω της πανδημίας οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν και δεν μπορούν να καλύψουν το ύψος των συνολικών υποχρεώσεών τους.

Παρόλο που αναγνωρίζουν, ότι τα ποσά των προσαυξήσεων δεν είναι υψηλά, θεωρούν άδικη την επιβολή προσαυξήσεων τη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική περίοδο.

«Οι εμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ενώ δυσκολεύονται  να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που συσσωρεύτηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας. Ο ρόλος της Πολιτείας στη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων είναι καθοριστικός και επιβεβλημένος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης», αναφέρει ο βουλευτής και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις σχετικές ενέργειες.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση