Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Διαγραφή πρόσθετων εισφορών, προσαυξήσεων, προστίμων e-ΕΦΚΑ, στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020
Διαγραφή πρόσθετων εισφορών, προσαυξήσεων, προστίμων e-ΕΦΚΑ, στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020

Διαγραφή πρόσθετων εισφορών, προσαυξήσεων, προστίμων e-ΕΦΚΑ, στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020

του Ν. Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη

Το αίτημα του  Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, που ζητά τη διαγραφή προσαυξήσεων, πρόσθετων εισφορών, προστίμων του e- στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020, προώθησε με του στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Στην αναφορά σημειώνεται ότι οι επισημαίνουν την ανάγκη να συμπεριληφθεί η διαγραφή των προσαυξήσεων από τον e- στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα της κυβέρνησης,  καθότι λόγω της πανδημίας οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν και δεν μπορούν να καλύψουν το ύψος των συνολικών υποχρεώσεών τους.

Παρόλο που αναγνωρίζουν, ότι τα ποσά των προσαυξήσεων δεν είναι υψηλά, θεωρούν άδικη την επιβολή προσαυξήσεων τη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική περίοδο.

«Οι εμπορικές προσπαθούν να επιβιώσουν, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ενώ δυσκολεύονται  να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που συσσωρεύτηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας. Ο ρόλος της Πολιτείας στη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων είναι καθοριστικός και επιβεβλημένος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης», αναφέρει ο βουλευτής και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις σχετικές ενέργειες.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση