Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Διαγωνισμός ρομποτικής για την υδροδυναμική
Διαγωνισμός ρομποτικής για την υδροδυναμική

Διαγωνισμός ρομποτικής για την υδροδυναμική

Ο διαγωνισμός ρομποτικής FLLι θα πραγματοποιηθεί 10-11 Φεβρουαρίου στο Βόλο, με πολλά δρώμενα για το κοινό, μαθήματα ρομποτικής, μουσική, θεατρικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις για όσους παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό και τις υπόλοιπες δράσεις.

Υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο “HYDRODYNAMICS” το Πανεπιστήμιο ς και η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του έργου TALOS  θα διοργανώσουν τον φετινό ημιτελικό για την Περιφέρεια ς και Στερεάς ς στις 10 & 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Βόλο.

Στη σημαντική αυτή που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη 2017 -2018 και θα πραγματοποιηθεί σε ακόμα 80 χώρες του κόσμου, θα προσφερθεί η δυνατότητα στις ομάδες που θα ξεχωρίσουν να εκπροσωπήσουν τη χ τους σε Παγκόσμιους διαγωνισμούς σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Το εγχείρημα προβλέπεται να φέρει νέους και νέες σε επαφή με επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σχέση με τους υδάτινους πόρους και τη διαχείρισή τους  και ακόμα περισσότερο λόγω του ειδικού βάρους της θεματικής του διαγωνισμού για την ευρύτερη (αγροτική) περιοχή της Θεσσαλίας.

Λαμβάνοντας υπ'όψη την αδιαμφισβήτητη σημασία της  σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης του νερού ως de facto πολύτιμου αγαθού σε ευρύτερη κλίμακα, το θέμα του φετινού  Παγκόσμιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE (FLL), σχετίζεται με ζητήματα που αφορούν την υδροδυναμική.

O διαγωνισμός αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, έχει σχεδιαστεί για να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και αποκτώντας παράλληλα πολύτιμες κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST(R) (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO(R) και από το 2013 διοργανώνεται και στην   με απόλυτη επιτυχία από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT ( για την Εκπαίδευση).

 

Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση