Με το γνωστό άηθες ύφος του ο Αχ. Μπέος επιχειρεί από εχθές να πουλήσει εκδούλευση, να γυρίσει την «χάρη» υποστήριξής του στις πρόσφατες εκλογές, σε συγκεκριμένους παράγοντες που εκπροσωπούν πλέον την ακραία, πολύ «σκοτεινή» πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εθνικών εκλογών.

Εκείνες και εκείνους που επικροτούν το ύφος και το ήθος του βίου λόγου (και όχι μόνον), αρκεί να μαζεύουν και να νομίζουν ότι ανταλλάσουν ψήφους με σκοπό την δίψα τους για θέσεις.

Αδιαφορούν για το βαρύ κόστος που έχει αυτός ο τρόπος (μη) πολιτικής συμπεριφοράς στην κοινωνία, στην καλλιέργεια νοοτροπίας βίας ως τρόπου πολιτικής αντιπαράθεσης και επίλυσης διαφορών. Τρόπος που μεταδίδεται σαν υπόδειγμα στους πολίτες όλων των ηλικιών και κάποιες φορές υιοθετείται.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Αχ. Μπέος αποτελεί εδώ και πολύ καιρό μεγάλο μέρος του παλιού προβλήματος της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ  ΑΤΕ, κάτι που έκανε με δική του απόφαση:

–  γιατί το χρησιμοποίησε «εργαλειακά» με στόχο την εύκολη άγρα ψήφων δια του λαϊκισμού πριν τις εκλογές του 2014,

–  γιατί το έκανε πουλώντας ψευτο-ηρωισμό και δήθεν «τσαμπουκά» («Του είπα ότι θα του στείλω μια φωτογραφία μου. Αυτό θα πάρει από τη ΔΕΥΑΜΒ», είπε ο Αχιλλέας Μπέος αναφερόμενος στον διάλογο που είχε με εκπρόσωπο της ΕΡΓΗΛ στην αρχή της προηγούμενης θητείας του).

Αν είχε συναίσθηση των ευθυνών του έναντι των χρημάτων των δημοτών και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου , πρώτα θα εξασφάλιζε την επιτυχία της όποιας στρατηγικής είχε αποφασίσει ως νέος δήμαρχος τότε που υποσχόταν ανέξοδα ότι θα διαχειριστεί καλύτερα το θέμα και μετά θα παρίστανε τον έχοντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακριβώς γιατί είναι υπεύθυνος για την διόγκωση των διεκδικούμενων χρημάτων και των τόκων τους κατά τα τελευταία έξι χρόνια, προσπάθησε με την έναρξη της προεκλογικής σεζόν για τις δημοτικές εκλογές, με έγγραφο του σε διάφορα υπουργεία, να «πετάξει» το μπαλάκι στην Κυβέρνηση, για να μην του κοστίσει εκλογικά. Ζητούσε πρόχειρες, α λα καρτ εμβαλωματικές λύσεις οι οποίες μόνο νέα διόγκωση θα επιφέρουν μαζί με άλλους κινδύνους, είτε αν είχαν επιχειρηθεί, είτε οψέποτε και αν υιοθετηθούν.

Η παρούσα Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα έχει κάνει πολύ σημαντικό έργο για την Μαγνησία το οποίο έχουν υποστηρίξει όλες και όλοι που συμμετείχαν και συμμετέχουν σε κυβερνητικές θέσεις, οι βουλευτές, πολιτευτές, τοπικοί εκπρόσωποι και μέλη του «ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία» την τετραετία που πέρασε.

Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπηρετεί τον τελευταίο χρόνο η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη:
α) Η ΔΕΥΑΜΒ έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1» του Υπ.Εσ. ποσό 2.634.100 εκ. ευρώ
για προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης Δημοτικών διαμερισμάτων Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου, με απόφαση της 9/10/2018.

β) Η ΔΕΥΑΜΒ έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1» του Υπ.Εσ. ποσό 2.593.243 εκ. ευρώ
για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση της ΕΕΛ Βόλου» που αφορά την αντικατάσταση υποδομών της διαχείρισης και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, με απόφαση της 11/10/2018.

ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΜΠΒ: 5.227.343 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, για τον Δήμο Βόλου (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται εδώ οι χρηματοδοτήσεις για τους άλλους Δήμους του νομού ) έχουν εγκριθεί οι ακόλουθες χρηματοδοτήσεις:

α) για την βελτίωση προσβασιμότητας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις,
το ποσό των 868.000 χιλ. ευρώ, από το πρόγραμμα του Υπ.Εσ. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1», με απόφαση της 11/04/19.

β) για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού,
το ποσό των 280.000 χιλ. ευρώ, από το πρόγραμμα του Υπ.Εσ. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2», με απόφαση της 23/08/18.

γ) για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών,
το ποσό των 310.000 χιλ. ευρώ, από το πρόγραμμα του Υπ.Εσ. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2», με απόφαση της 20/08/18.

δ) για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων,
το ποσό των 718.100 χιλ. ευρώ, από το πρόγραμμα του Υπ.Εσ. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2», με απόφαση της 02/07/18.

ε) για δαπάνες θέρμανσης, το ποσό των 69.750 χιλ. ευρώ, από το πρόγραμμα του Υπ.Εσ.

ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ: 2.245.850 εκατομμύρια ευρώ.

Γενικό Σύνολο χρηματοδοτήσεων στον Δήμο και την ΔΕΥΑ Βόλου: 7.473.193 εκατομμύρια ευρώ κατά την τελευταία χρονιά, Ιούλιος 2018 – Ιούνιος 2019.

Γι' αυτές τις χρηματοδοτήσεις, από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών εργάστηκαν εντατικά και αποτελεσματικά τα αρμόδια στελέχη στις υπηρεσίες του.
Οι ενέργειες έγιναν με την πολιτική ευθύνη των υπουργών Π. Σκουρλέτη και Αλ. Χαρίτση που υπογράφουν τις αντίστοιχες αποφάσεις.

Η υφυπουργός Εσωτερικών,  Μ. Χρυσοβελώνη, με την ευκαιρία της εν λόγω ανακοίνωσης, ευχαριστεί θερμά όλες και όλους για την αρωγή τους και συνεργασία τους για τα θέματα της πόλης του Βόλου.