Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΔΕΥΑΜΒ: Άριστης ποιότητας το πόσιμο νερό
ΔΕΥΑΜΒ: Άριστης ποιότητας το πόσιμο νερό

ΔΕΥΑΜΒ: Άριστης ποιότητας το πόσιμο νερό

Το νερό που πίνουν οι πολίτες είναι άριστης ποιότητας, σύμφωνα με τη  ΔΕΥΑΜΒ   και με τις τελευταίες μετρήσεις που έχουν γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2019, σε 12 σημεία του δικτύου ύδρευσης που ελέγχει η επιχείρηση.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της Επιχείρησης, οι τιμές των χλωριόντων είναι αυξημένες σε αρκετές περιοχές.

Δείτε τα στοιχεία στο site της Επιχείρησης

 Με αφορμή, την σπερμολογία που αναπτύσσεται για την ποιότητα του πόσιμου νερού, η ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει ότι, τόσο για την ελεγκτική παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού, όσο και για την δοκιμαστική παρακολούθηση, η ΔΕΥΑΜΒ διεξάγει κατ’ έτος μεγαλύτερο αριθμό αναλύσεων, από τον αριθμό που προβλέπει η νομοθεσία.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων, κοινοποιούνται στις αρμόδιες αρχές, ενώ αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ, από την οποία ελεύθερα μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά κάθε πολίτης.

Eπιπλέον,  στις 20/2/2019 πραγματοποιήθηκε ελεγκτική παρακολούθηση με δώδεκα δείγματα σε δώδεκα διαφορετικά σημεία του δικτύου του πολεοδομικού συγκροτήματος, από τις αναλύσεις προκύπτει ότι το νερό του δικτύου είναι άριστο.

Οι αναλύσεις αυτές (όπως και σε κάθε ελεγκτική παρακολούθηση του πόσιμου νερού), αφορούν σύμφωνα με την νομοθεσία, στα στοιχεία ή ενώσεις: Αργίλιο, Αντιμόνιο, Αρσενικό, Βόριο, Κάδμιο, Χρώμιο, Χρώμιο εξασθενές, Μόλυβδο, Μαγγάνιο, Υδράργυρο, Νικέλιο, Κάλιο, Σελήνιο, Νάτριο, Βρωμικά, Κυανιούχα, Διχλωρομεθάνιο, Βρωμοδιχλωρομεθάνιο , Διβρωμοδιχλωρομεθάνιο, Ολικά Τριαλογονομεθάνια, Χλωροφόρμιο, Βρωμοφόρμιο, Τρι & τετρα χλωροαιθυλένιο, Τριχλωροαιθυλένιο, Τετραχλωροαιθυλένιο, Βενζο(α)πυρένιο, Πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, Βενζο(β)φθορανθένιο, Βενζο(κ)φθορανθένιο, Βενζο(g,h,i)περυλένιο και Ινδενο (1,2,3-,d )πυρένιο. Το σύνολο των στοιχείων και ενώσεων αυτών, δεν ανιχνεύονται καν στα δείγματα του πόσιμου νερού, στις 372 συνολικά αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20/2/2019, όπως και ιστορικά στις εκατοντάδες δειγματοληψίες και αναλύσεις των προηγούμενων ετών. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ, με πιστοποιητικό ISO 102.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

  • Την ΑΕΛ υποδέχεται ο Ολυμπιακός Βόλου #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/bSKXfLuSUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση