Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΔΕΥΑΜΒ:Επιβεβαίωση Μικροβιακής επιβάρυνσης
ΔΕΥΑΜΒ:Επιβεβαίωση Μικροβιακής επιβάρυνσης

ΔΕΥΑΜΒ:Επιβεβαίωση Μικροβιακής επιβάρυνσης

Επειδή εμφανίζονται στη αναλύσεων ιδιωτικών εργαστηρίων για την Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, που τους ανατίθενται από τρίτους, η ΜΒ αν και έχει εκδώσει το από 19/10/2015 Δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης καθώς και έχει προβεί σε τακτικό έλεγχο στις 31/05/2016 προέβη στις 12 και 13 Ιουλίου σε επαναληπτική δειγματοληψία για την εν λόγω Δημοτική Ενότητα τα της οποίας έγιναν γνωστά από το αρμόδιο τμήμα στις 18/07/2016.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει μικροβιακή επιβάρυνση για άλλη μια φορά σε όλα τα δείγματα εκτός αυτού στο Μύρτιλλο που όπως και στα προηγούμενα δείγματα λόγω της χλωρίωσης στην δεξαμενή Λυρίτσα δεν παρουσιάζει μικροβιακό φορτίο.

Η ΜΒ για άλλη μια φορά ανακοινώνει ότι :

• Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς.

• Έχει ενημερώσει σχετικά τις συναρμόδιες Αρχές, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμο ραφείου Εμπορίου , Σύλλογο ιδιόκτητων Καφετεριών – Αναψυκτηρίων & Εστίασης .ς, Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και έχει αναρτήσει τα αποτελέσματα στο επίσημο ιστότοπο της Επιχείρησης (www.deyamv.gr).

Με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ανησυχίας για τις επανειλημμένες φθορές και αντιδράσεις για την λειτουργία του συστήματος χλωρίωσης η ΔΕΥΑΜΒ σφράγισε κοινόχρηστες βρύσες, επανατοποθέτησε απαγορευτικές πινακίδες και εφαρμόζει επί πλέον συστήματα ασφαλείας προκειμένου να διασφαλίσει την συνεχή συστηματική απολύμανση του δικτύου.

Μετά την εξισορρόπηση του δικτύου ως προς την απολύμανση θα ακολουθήσει νέα δειγματοληψία τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν παράλληλα με τις οδηγίες στους .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση