Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Δεσποζόμενος ο σκύλος που δάγκωσε 12χρονο μαθητή
Δεσποζόμενος ο σκύλος που δάγκωσε 12χρονο μαθητή

Δεσποζόμενος ο σκύλος που δάγκωσε 12χρονο μαθητή

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Βόλου και της αρμόδιας Υπηρεσίας Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων μετά το περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, οπότε ένας 12χρονος μαθητής του 6ου Γυμνασίου Βόλου δέχθηκε επίθεση σκύλου, με αποτέλεσμα να τον δαγκώσει σε δύο σημεία στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δέχθηκε η Υπηρεσία, η επίθεση έγινε από αγέλη αδέσποτων σκύλων, κάτι ωστόσο που είναι ανυπόστατο, μετά από πολύωρη αυτοψία των αρμόδιων υπαλλήλων και του αναδόχου περισυλλογής – φροντίδας των αδέσποτων ζώων του Δήμου σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον ανάδοχο περισυλλογής του Δήμου Βόλου, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και συνεπικουρούμενο από αστυνομικούς, μετέβη στην συνοικία προς ανεύρεση της αγέλης των αδέσποτων σκύλων, ωστόσο έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες δεν κατέστη δυνατή η εύρεσή τους.

Μετά από έρευνα στην περιοχή και μετά και την παραδοχή του ίδιου του ιδιοκτήτη, διαπιστώθηκε ότι η επίθεση στον 12χρονο μαθητή έγινε από δεσποζόμενο σκύλο, που βρίσκεται σε σπίτι στην περιοχή και ο οποίος αρκετές φορές φεύγει από την αυλή, με αποτέλεσμα να επιτίθεται σε διερχόμενους πολίτες.

Η αρμόδια Υπηρεσία περισυνέλεξε το δεσποζόμενο ζώο, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας και στη συνέχεια μετέβησαν στον κτηνίατρο του Δήμου όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εάν το σκυλί φέρει κάποιο νόσημα ή είναι εμβολιασμένο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει όλα τα εμβόλια και δεν υπάρχει φόβος για κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα.

Το σκυλί θα παρακολουθείται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, από τον κτηνίατρο του Δήμου, για διάστημα 15 ημερών.

Να επισημανθεί ότι από την Υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων έχει διαπιστωθεί πως σε παρόμοιες περιπτώσεις, πριν την αντίδραση της Υπηρεσίας, πολίτες που αντιδρούν στην περισυλλογή αδέσποτων ζώων μεταβαίνουν στα σημεία όπου υπάρχουν καταγγελίες για αγέλες αδέσποτων και τα περισυλλέγουν, ώστε να μην καταστεί δυνατή η περισυλλογή τους από την αρμόδια υπηρεσία, δημιουργώντας ωστόσο έτσι περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία της περισυλλογής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση