Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δεσμεύσεις Ν. Χαρδαλιά: για το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου
Δεσμεύσεις Ν. Χαρδαλιά:  για το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Δεσμεύσεις Ν. Χαρδαλιά: για το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Λύση στο θέμα της αξιολόγησης, λύσεις στα προβλήματα της ΠΥ στη Β.

Μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτή . Μαγνησίας, Ζέττας Μ. Μακρή, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, . Χαρδαλιά, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, σύσκεψη με το Προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, αναλυτικά, τόσο τα χρονίζοντα οριζόντια θέματα, όπως η κτιριακή υποδομή της ς Υπηρεσίας και η αξιολόγηση των πυροσβεστών, όσο και τα καθημερινά επιχειρησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κλιμάκια του νομού και κυρίως εκείνο της βιομηχανικής περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο γενικός Πολιτικής Προστασίας, όχι μόνο ήταν εξαιρετικά ενημερωμένος για τις λεπτομέρειες των ζητημάτων που ταλανίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια την εργασιακή καθημερινότητα των πυροσβεστών αλλά φάνηκε και αποφασισμένος να προχωρήσει, άμεσα, σε δράσεις και ενέργειες προκειμένου να δοθούν, επιτέλους, οι οριστικές λύσεις στα εύλογα αιτήματά τους.

Έτσι, γνωστοποίησε στο προεδρείο τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα κινηθεί η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να επιτυγχανθεί η βέλτιστη και έγκαιρη λύση για την ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου κτιρίου για την Υπηρεσία Βόλου. Ενώ, προχώρησε στην ανάλυση της δομής του νέου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα ψηφισθεί σύντομα και στο οποίο επιχειρείται να εισαχθούν καινοτόμες ρυθμίσεις στο σύστημα αξιολόγησης των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, βασισμένες στις σύγχρονες τάσεις της επιχειρησιακής αξιολόγησης των στελεχών. Σημειώνεται ότι το όλο πλέγμα των προτεινόμενων ρυθμίσεων της αξιολόγησης έρχεται να λύσει ένα θέμα, που παρέμενε ανέγγιχτο για περίπου τρεις δεκαετίες, με τις πολιτικές ηγεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος να αρνούνται να το «ακουμπήσουν» όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία μίας σύγχρονης και άρτιας δομημένης και στελεχωμένης Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, που θα είναι σε θέση, να αντιμετωπίζει, αποτελεσματικά και με ασφάλεια πάντα, κάθε φυσική καταστροφή.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν και επιμέρους καθημερινά προβλήματα, όπως η επισκευή της χρόνιας ς του συστήματος θέρμανσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Β. ΒΙ.ΠΕ Βόλου, για την οποία ο Γενικός Γραμματέας, επί τόπου, εξασφάλισε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό προκειμένου, εντός της εβδομάδας, να λυθεί οριστικά το ζήτημα.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της, να δεχθεί και να συζητήσει διεξοδικά και με ειλικρίνεια τα χρόνια προβλήματα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας.

Παράλληλα, συνεχάρη τον γενικό γραμματέα για την εξαιρετική αποτελεσματικότητα, απόδοση και ταχύτητα που τον διακρίνει στην επίλυση ζωτικών θεμάτων της πολιτικής ς, όπως διεφάνη από την έως σήμερα θητεία του.

Τέλος, η κ. Μακρή δεσμεύθηκε ότι θα είναι πάντα αρωγός και θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας για τη βελτίωση και ενίσχυση των εργασιακών συνθηκών του πυροσβεστικού σώματος στον Νομό.

"Αλιεύοντας" την είδηση