Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δεσμεύσεις κυβέρνησης για ακατάσχετο καιρύθμιση χρεών σε δόσεις
Δεσμεύσεις κυβέρνησης για ακατάσχετο καιρύθμιση χρεών σε δόσεις

Δεσμεύσεις κυβέρνησης για ακατάσχετο καιρύθμιση χρεών σε δόσεις

Με ένα νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου, που κλείνει η Βουλή και προβλέπεται ότι θα μπορούν να γίνονται διαγωνισμοί από περισσότερους από έναν μειοδότη, που ήταν πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων.
Αυτό αποκόμισε η ΟΕΒΕΜ, που είχε επαφές με τον υφυπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ θετικές κρίνονται οι δεσμεύσεις του υφυπουργού για το λογαριασμών και τη ρύθμιση χρεών σε .

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας , είπε πως άνοιξε ο δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο στις αρχές Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση στο Βόλο για να παρουσιάσει το νέο νόμο.

Οι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης ζήτησαν νέα συνάντηση με την ΟΕΒΕΜ, για να καταθέσει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και δεσμεύτηκαν να το χρηματοδοτήσουν από το ΕΣΠΑ, ενώ στο νέο νόμο υπάρχει πρόβλεψη και για επιχειρήσεις που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα. Ο κ. Πλαστάρας δήλωσε ότι το σχέδιο που ζητήθηκε θα κατατεθεί άμεσα από τον επιστημονικό συνεργάτη της ΟΕΒΕΜ Γιάννη Φλιτρή.

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι ποσό μέχρι 1250 € μηνιαίως θα είναι ς λογαριασμός, ενώ αναμένεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα συνδεθούν τα POS με ειδικό λογαριασμό των επαγγελματιών για ηλεκτρονικές πληρωμές και χωρίς όριο.

Για τα θέματα παγώματος της αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και κουρέματος παλαιοτέρων οφειλών προς το Δημόσιο, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή, διότι υπάρχει πίεση από τους δανειστές.

Όσον αφορά στις θέμα των δόσεων, είπε ότι το υπουργείο Εργασίας θα φέρει ρύθμιση που θα προβλέπει από 1/1/, τη ρύθμιση σε πολλές , αλλά και την ενοποίηση των οφειλών στην Εφορία, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.

Για τη μείωση άμεσα του ΦΠΑ και των συντελεστών φορολόγησης στο 20% και τον συμψηφισμό οφειλών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι τα δύο αυτά αιτήματα θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016 και ανάλογα με τα έσοδα του κράτους.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ, ζήτησαν να επιβάλλονται πρόστιμα στις επιχειρήσεις, αν δεν κόβουν απόδειξη ή δεν έχουν τιμολόγια αγοράς, ανάλογα με τον τζίρο και αν είναι ή όχι υπότροποι.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι στα σχολικά κυλικεία δεν θα μπουν σε λειτουργία POS, ενώ ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι το φθινόπωρο το φορολογικό θα επανεξεταστεί, ανάλογα με τα έσοδα του κράτους.

Σχολιάζοντας την συνάντηση ο κ. Πλαστάρας δήλωσε ότι άφησε ανάμικτα συναισθήματα, καθώς υπάρχουν και θετικά στοιχεία αλλά και μνημονιακές δεσμεύσεις.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης

Το προεδρείο της ΟΕΒΕΜ επισκέφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και είχε συνάντηση με γραμματείς, διευθυντές και υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία εκπροσώπους της υφυπουργού υποδομών και του Αλ. Μεϊκόπουλου.

Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι πλέον οι διαγωνισμοί θα μπορούν να γίνονται από ομάδες μειοδοτών και δεν θα τους αναλαμβάνει ένας και μόνο. «Μ' αυτό τον τρόπο μοιράζεται η «πίτα», καθώς οι δημόσιες συμβάσεις που ήταν το 20% του ΑΕΠ, πήγαιναν σε μεγάλες εταιρίες της Αθήνας», δήλωσε ο .

Μέχρι 5 Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί ο νέος νόμος και τις αρχές Σεπτεμβρίου το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΜ θα πραγματοποιήσουν μεγάλη εκδήλωση παρουσίασής του στο Βόλο. Σύμφωνα με την που έγινε ο νέος νόμος προβλέπει και για όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ζήτησαν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασία με την ΟΕΒΕΜ και ο κ. Πλαστάρας δήλωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσει συνάντηση στο υπουργείο του επιστημονικού συνεργάτη Γιάννη Φλιτρή, που θα καταθέσει το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του Βόλου και της Θεσσαλίας, που ζητήθηκε.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη παραβρέθηκαν η υφυπουργός υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξ. Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μάκης Μπαλλής και της ΝΔ.

Την αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΜ αποτελούσαν ο πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, η γενική γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τόπας και ο υπεύθυνος προγραμμάτων και εξωστρέφειας Γιάννης Γρηγορίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση