Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων
Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων

Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων

Ομόφωνη απόφαση να μην ασκήσει έφεση κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, που έκανε δεκτή αγωγή που είχε κατατεθεί και τον υποχρεώνει να καταβάλει ποσό 6.771 € σε ιδιώτη για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στο Δήμο Αρτέμιδας το 2010, έλαβε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τονίστηκε ότι η ενάγουσα κτηνίατρος με αίτηση – δήλωσή της περιορίζεται για καταβολή ποσοστού 20% των τόκων από το Δήμο Βόλου (δηλαδή 219,60 €, αντί 1.098 €, που όριζε η απόφαση του Δικαστηρίου).

Το κατεπείγον της συνεδρίασης οφείλεται στην άσκηση ή μη έφεσης κατά της αριθμ. 59/2016 απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, για αγωγή ιδιώτη κτηνιάτρου, στις 15-10-2013, με την οποία αιτούνταν καταβολή πλέον τόκων και εξόδων ποσού 6.771 € με ΦΠΑ 11%, που ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στον πρώην Δήμο Αρτέμιδας (όπως αναφέρει η ενάγουσα κτηνίατρος ‘έγιναν 61 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων). Το Δικαστήριο τον δικαίωσε για το ποσό των 6.771 € νομιμότοκα (6% ετησίως) και με δικαστική δαπάνη σε βάρος του Δήμου 280 €.

Η απόφαση επιδόθηκε στον Δήμο Βόλου στις 17 Ιουνίου 2016 και η νομική σύμβουλος του Δήμου στη γνωμοδότησή της προς την Οικονομική Επιτροπή αναφέρει ότι η έφεση δεν θα αποβεί προς όφελος του Δημοσίου και θα συνεπαγόταν απλά καθυστέρηση, με συνέπεια την περαιτέρω επιβάρυνση της οφειλής, με τόκους υπερημερίας και επιπλέον δικαστικά έξοδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί επιβάτες του Diamond Princess έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό - https://t.co/tcYGNzpBcH -

  • Ελληνικό Winter Camp Shinkyokushinkai 2020 - https://t.co/zKwiPwwVEe -

  • Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας ο Απόστολος Κουταρέλος - https://t.co/Ici26OH4gZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση