Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων
Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων

Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων

Ομόφωνη πόφση να μην ασκήσει έφεση κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, που έκανε δεκτή αγωγή που είχε κατατεθεί και τον υποχρεώνει να καταβάλει 6.771 € σε ιδιώτη για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στο Δήμο Αρτέμιδας το 2010, έλαβε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Στη της Οικονομικής Επιτροπής τονίστηκε ότι η ενάγουσα κτηνίατρος με αίτηση – δήλωσή της περιορίζεται για καταβολή ποσοστού 20% των τόκων από το (δηλαδή 219,60 €, αντί 1.098 €, που όριζε η απόφαση του Δικαστηρίου).

Το κατεπείγον της ς οφείλεται στην ή μη έφεσης κατά της αριθμ. 59/ απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, για αγωγή ιδιώτη κτηνιάτρου, στις 15-10-2013, με την οποία αιτούνταν καταβολή πλέον τόκων και εξόδων ποσού 6.771 € με ΦΠΑ 11%, που ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στον πρώην Δήμο Αρτέμιδας (όπως αναφέρει η ενάγουσα κτηνίατρος ‘έγιναν 61 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων). Το Δικαστήριο τον δικαίωσε για το ποσό των 6.771 € νομιμότοκα (6% ετησίως) και με δικαστική δαπάνη σε βάρος του Δήμου 280 €.

Η απόφαση επιδόθηκε στον Δήμο Βόλου στις 17 Ιουνίου και η νομική σύμβουλος του Δήμου στη γνωμοδότησή της προς την Οικονομική Επιτροπή αναφέρει ότι η έφεση δεν θα αποβεί προς όφελος του Δημοσίου και θα συνεπαγόταν απλά καθυστέρηση, με συνέπεια την περαιτέρω επιβάρυνση της οφειλής, με τόκους υπερημερίας και επιπλέον έξοδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση