Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων
Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων

Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Βόλου για στειρώσεις αδέσποτων

Ομόφωνη να μην ασκήσει κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, που έκανε δεκτή αγωγή που είχε κατατεθεί και τον υποχρεώνει να καταβάλει ποσό 6.771 € σε ιδιώτη για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στο Δήμο Αρτέμιδας το 2010, έλαβε ομόφωνα η που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Στη της Οικονομικής Επιτροπής τονίστηκε ότι η ενάγουσα κτηνίατρος με αίτηση – δήλωσή της περιορίζεται για καταβολή ποσοστού 20% των τόκων από το Δήμο Βόλου (δηλαδή 219,60 €, αντί 1.098 €, που όριζε η του Δικαστηρίου).

Το κατεπείγον της συνεδρίασης οφείλεται στην ή μη έφεσης κατά της αριθμ. 59/ απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, για αγωγή ιδιώτη κτηνιάτρου, στις 15-10-2013, με την οποία αιτούνταν καταβολή πλέον τόκων και εξόδων ποσού 6.771 € με ΦΠΑ 11%, που ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στον πρώην Δήμο Αρτέμιδας (όπως αναφέρει η ενάγουσα κτηνίατρος ‘έγιναν 61 σκύλων). Το Δικαστήριο τον δικαίωσε για το ποσό των 6.771 € νομιμότοκα (6% ετησίως) και με δικαστική δαπάνη σε βάρος του Δήμου 280 €.

Η απόφαση επιδόθηκε στον Δήμο Βόλου στις 17 Ιουνίου και η νομική σύμβουλος του Δήμου στη γνωμοδότησή της προς την αναφέρει ότι η δεν θα αποβεί προς όφελος του Δημοσίου και θα συνεπαγόταν απλά καθυστέρηση, με συνέπεια την περαιτέρω επιβάρυνση της οφειλής, με τόκους υπερημερίας και επιπλέον δικαστικά έξοδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 2.845 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 165 διασωληνωμένοι #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/kb5CD2pvDw -

  • Τελετή για το ολοκαύτωμα της 30ης Ιουλίου 1906 στη Νέα Αγχίαλο #ΝέαΑγχίαλος - https://t.co/uFpy7q2Knj -

  • #RapidTests - https://t.co/KYKBArARzT -

"Αλιεύοντας" την είδηση