Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δακτύλιος στο κέντρο του Βόλου σε περίπτωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Δακτύλιος στο κέντρο του Βόλου σε περίπτωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δακτύλιος στο κέντρο του Βόλου σε περίπτωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Θετικά γνωμοδότησε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την εφαρμογή δακτυλίου στο του , σε περίπτωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης , με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο και πρόεδρο της ΕΠΖ, να απευθύνει «συστάσεις» προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, να συμπεριφέρεται καλύτερα στην πόλη του .

Η ΕΠΖ γνωμοδότησε θετικά , ψει μελών των μειοψηφιών, ότι συμφωνεί με τον καθορισμό δακτυλίου δρόμων, στον οποίο θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά – ζυγά) των ιδιωτικής χρήσης επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων από 08.00 έως 20.00, που θα τίθεται σε λειτουργία, όταν οι τιμές καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ίσες ή μεγαλύτερες των οριακών τιμών ρύπανσης, που αντιστοιχούν σε ρύπανσης και θα τίθεται σε εφαρμογή, το στάδιο εκτάκτων μέτρων, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 4 της απόφασης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης είπε ότι ο δακτύλιος ενδέχεται να μην εφαρμοστεί ποτέ, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα υπηρεσιακό , που, αν παραστεί ανάγκη, πρέπει να εφαρμοστεί.

Κλείνοντας το Θάνος , είπε ότι το σχέδιο αυτό είναι πρόταση του περιφερειάρχη «που πρέπει να συμπεριφέρεται καλύτερα στην πόλη του Βόλου», εννοώντας προφανώς το έργο του τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της πόλης που θα αντικατασταθεί και δεν εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Ο δακτύλιος θα περικλείεται από τις εξής οδούς Κοραή, Αναλήψεως, Ογλ, Αργοναυτών και το θέμα ήρθε προς επανεξέταση με βάση την απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το σχέδιο βραχυπρόθεσμης δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – . Ιωνίας και αφού ελήφθη υπόψη έγγραφο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που προτείνει τη θέσπιση δακτυλίου και η διαβούλευση που έγινε στην Επιτροπή Κινητικότητας με τη συμμετοχή φορέων, όπως αναφέρθηκε.

Το όριο που θα τεθεί βασίζεται στα όρια των ρύπων από το σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας και το θέμα ήρθε στην ΕΠΖ γνωμοδοτικά, ενώ την απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, η ΕΠΖ αποφάσισε ομόφωνα να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας ήδη κλειστού τσιπουράδικου, καθώς, όπως ανέφερε ο Θ. Θεοδώρου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ανεπαρκής παροχή νερού ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση, σε πλαστική δεξαμενή νερού και δεν υπήρχε σύνδεση με τη ΜΒ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι με απόφαση Περιφερειάρχη ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος παρασκευής γευμάτων, διότι δεν πληρούνται οι όροι λειτουργίας και τίθεται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση