Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δ.Σ.Β: Να παραμείνει στο Βόλο το Α.Τ.
Δ.Σ.Β: Να παραμείνει στο Βόλο το Α.Τ.

Δ.Σ.Β: Να παραμείνει στο Βόλο το Α.Τ.

 

 

Ν πραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα στην πόλη του και  να μην  μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ν. Ιωνίας, ψήφησε  σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο   κατά πλειοψηφία, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο , υιοθετώντας απόλυτα τις διαμαρτυρίες και ανησυχίες των πολιτών του Βόλου σχετικά με τις συνέπειες που θα επιφέρει η προωθούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, που σήμερα λειτουργεί στο κέντρο της πόλης και η μεταφορά του για συστέγαση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Το σώμα υπογραμμίζει τις κοινωνικές παρενέργειες που θα επιφέρει αυτή η μεταφορά, αφού επιτείνεται το κλίμα ανασφάλειας, σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο, με χαλάρωση της παρουσίας αστυνομικών στην καρδιά της πόλης, όπου αναπτύσσεται μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της αναψυχής.

«Η απομάκρυνση του ΑΤ πιθανώς θα επιτρέψει την παραβατικών συμπεριφορών και θα δυσχεράνει την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων αυτών», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Ακόμη σημειώνονται οι επιπλέον δυσκολίες για όσους είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν στις υπηρεσίες και τη συνδρομή των Αστυνομικών αρχών ιδιαίτερα σε απλά καθημερινά θέματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητά από την κυβέρνηση και από το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσουν την απόφασή τους για το Αστυνομικό Τμήμα και να παραμείνει στη θέση όπου επί χρόνια λειτουργεί και μάλιστα με ιδιαίτερη ανταποδοτικότητα, αίτημα που έχει διατυπώσει η Δημοτική Αρχή με επιστολές της στις 17 Νοεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2016 προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Περιφερειακή .

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους βουλευτές του νομού, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα, ασκώντας τις αναγκαίες .

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου ζήτησε να στηριχτεί το ψήφισμα, ώστε το Βόλου να παραμείνει στο κέντρο και να μη μείνει αφύλαχτη η πόλη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, είπε ότι είναι λάθος να εκλαμβάνεται το Βόλου ως Αστυνομικός Σταθμός και ήδη στην περιφέρεια, που έγινε κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών υπάρχουν προβλήματα.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου εκτίμησε ότι πρέπει να ζητηθεί παραπάνω προσωπικό για την Αστυνομία, ενώ διερωτήθηκε ότι αν με τη μεταφορά γίνεται συγκέντρωση δυνάμεων που θα αξιοποιηθεί αλλού.

Ο σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας Αρ. Δουλόπουλος συμφώνησε με την πρόταση ψηφίσματος και είπε ότι στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Α.Τ. Βόλου δεν επιβαρύνεται με η υπηρεσία.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος ήταν αρνητικός λέγοντας ότι η παράταξή του δεν ψηφίζει στη διατήρηση ή όχι αστυνομικών τμημάτων, ενώ θέματα αστυνόμευσης έθεσαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση