Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Χριστούγεννα στα ΚΔΑΠ Βασδέκειο και Προσφυγικών
Χριστούγεννα στα ΚΔΑΠ Βασδέκειο και Προσφυγικών

Χριστούγεννα στα ΚΔΑΠ Βασδέκειο και Προσφυγικών

 

Πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα από 19 έως 23 Δεκεμβρίου στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου , συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ -2027.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου τα του Κέντρου απόλαυσαν μια βόλτα στους στολισμένους δρόμους της πόλης με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι και κατέληξαν στην Πανεπιστημίου, όπου είδαν τις εγκαταστάσεις του προγράμματος «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου» και διασκέδασαν με τους antimatters του προγράμματος.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, το ΚΔΑΠ υποδέχθηκε στους χώρους τους γονείς και για ένα δημιουργικό απόγευμα. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που μοσχομύριζε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ροφήματα οι γονείς είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν μια γιορτινή κατασκευή μαζί με τα παιδιά τους. Οι βραδιές έκλεισαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ευχές.

Τέλος, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ο χώρος του ΚΔΑΠ μετατράπηκε σε αίθουσα κινηματογράφου, ώστε τα παιδιά να απολαύσουν μια ταινία κινουμένων σχεδίων.

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένο που υποδέχθηκε τους γονείς και τα παιδιά και γιόρτασαν όλοι μαζί τα , ανταλλάσσοντας ευχές και κάλαντα.

Καλές γιορτές σε όλους!

 

Στο ΚΔΑΠ Προσφυγικών Βόλου

Στο ΚΔΑΠ Προσφυγικών Βόλου, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ -2027, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα από 19 έως 23 Δεκεμβρίου .

 

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου το Κέντρο υποδέχθηκε τις μαμάδες των παιδιών για ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα, κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην δομή χριστουγεννιάτικη εορτή «το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη», με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, κινητικά παιχνίδια και εργαστήρι κεραμικής.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έγινε ανταλλαγή δώρων από τα παιδιά και στην συνέχεια χριστουγεννιάτικο πάρτι με πολύ χορό!

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, οι καλαντιστές του ΚΔΑΠ τραγούδησαν τα κάλαντα στα κεντρικά της ΚΕΚΠΑ, στην πρόεδρο Σοφία Χάλαρη και σε όλους τους εργαζόμενους, με ένα αυτοσχέδιο έλκηθρο φτιαγμένο κυρίως από παλέτες και μοίρασαν ! Στην συνέχεια, ο χώρος του ΚΔΑΠ μετατράπηκε σε αίθουσα κινηματογράφου, ώστε τα παιδιά να απολαύσουν την ταινία «Πολικό Εξπρές», με άφθονο ποπ κορν!

Τέλος, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ με μαθητές και γονείς επισκεφτήκαν το Βυζαντινό Μουσείο της Μακρινίτσας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘'ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ''. Οι μαθητές ζύμωσαν τα δικό τους Χριστόψωμα και τα έψησαν.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση