Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Οδηγισμού
Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Οδηγισμού

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Οδηγισμού

Tο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Ξενία»

Το πρώτο  στο Βόλο από το 1952

Με μοναδικές δημιουργίες, σπιτικά γλυκά και εορταστικά διακοσμητικά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016  από τις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ξενία» στο Βόλο.

Το Bazaar του Οδηγισμού – όπως είναι σε όλους γνωστό – αποτελεί θεσμό και παράδοση καθώς η προετοιμασία όλων των ειδών γίνεται με μεράκι και με στόχο την ενίσχυση των πόρων για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κατασκηνώσεων αλλά και για τη συντήρηση των κτιριακών και άλλων υποδομών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μαίρη Καλτσογιάννη στο βιβλίο «Οδηγισμός Τοπικό Τμήμα Βόλου 1938 – 2008 : 70 χρόνια δράσης και προσφοράς» το πρώτο Bazaar  του Τοπικού Τμήματος  Βόλου έγινε το 1952  με πρωτοβουλία της αρχηγού Έλλης Καραγιαννοπούλου  και με την υποστήριξη της Τοπικής Εφόρου Νίκης Σαμαρά που προσέφερε ιδέες και χειροτεχνίες. Η πρώτη εορταγορά στεγάστηκε στη Λέσχη Δημοσίων Υπαλλήλων πάνω από τον κινηματογράφο «Τιτάνια» στην του Βόλου. Η πρώτη εορταγορά είχε μεγάλη επιτυχία.

Κι αρχή έδωσε τη συνέχεια  καθώς η διοργάνωση συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια κι έτσι καθιερώθηκε άλλοτε στο Τουριστικό Περίπτερο  στην οδό Αργοναυτών, άλλοτε σε άλλες αίθουσες στην του Βόλου μέχρι να αποκτηθεί το «Σπίτι της Οδηγού» στην οδό Ιωάννου Καρτάλη 26 στο Βόλο  το 1956 καθώς στη συνέχεια το Bazaar πραγματοποιούνταν στο χώρο αυτό με μεγάλη πάντα επιτυχία.

Τα παλιότερα μάλιστα χρόνια διοργανωνόταν και αντίστοιχη εορταγορά για το Πάσχα με κορυφαία ωστόσο να παραμένει η εορταγορά των Χριστουγέννων η οποία πλέον είχε αναληφθεί  ως δράση από την Ομάδα Συνεργασίας με πρωτοβουλία της ακάματης αρχηγού Αιμιλίας Γρίβα και στη συνέχεια από την επίσης ακούραστη Καρολίνα Γρίβα . Τα είδη ήταν προσφέρονταν ήταν πάντα δημιουργίες χειροποίητες και σπιτικά γλυκά όλα φτιαγμένα με φαντασία και κέφι, με διάθεση προσφοράς για την ενίσχυση του Οδηγισμού και των δράσεων του στο Βόλο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μαίρη Καλτσογιάννη «… Είναι χαρακτηριστικό το ότι μας περιμένουν κάθε χρόνο για να αγοράσουν τα προϊόντα μας παρασκευασμένα με αγνά υλικά. Κυρίως όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται  στα κομψά, πρωτότυπα και χρήσιμα Χριστουγεννιάτικα ».

Κι όταν το ενδιαφέρον έγινε φήμη και καταξιώθηκε η διοργάνωση αποδείχθηκε ότι ο χώρος στο «Σπίτι της Οδηγού» δεν έφθανε τότε αναζητήθηκαν μεγαλύτεροι. «Από το 2000 και μετά που είχα την ευθύνη του Bazaar – συνεχίζει η Μαίρη Καλτσογιάννη – είδα με πόση , συνέπεια, προθυμία και κέφι συνεργαστήκαμε όλες μαζί και το ήταν εντυπωσιακό, αφού δεν μας έφθανε ο χώρος στο Σπίτι της Οδηγού. Έτσι η εορταγορά  γίνεται πλέον στους φιλόξενους χώρους κεντρικών ξενοδοχείων  με μεγάλη επιτυχία. Προσφέρουμε στους φίλους μας μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα όπου πίνοντας τον καφέ τους μπορούν να κάνουν τις αγορές τους  μέσα από την ποικιλία των εκθεμάτων»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση της προθεσμίας καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων που είχαν ανασταλεί κατά το εξάμηνο μετά τον «Ιανό»,… - https://t.co/dUPIGxrLBC -

  • Σε διασυλλογικούς αγώνες στίβου η Νίκη Βόλου - https://t.co/Ee6jlfY3UY -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/LgsPcu8eE2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση