Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Χρηματοδότηση για Μικροθήβες και υλοποίηση μέτρων για επιχειρηματίες και αγρότες της Ν. Αγχιάλου λόγω «Ιανού»
Χρηματοδότηση για Μικροθήβες και υλοποίηση μέτρων για επιχειρηματίες και αγρότες της Ν. Αγχιάλου λόγω «Ιανού»

Χρηματοδότηση για Μικροθήβες και υλοποίηση μέτρων για επιχειρηματίες και αγρότες της Ν. Αγχιάλου λόγω «Ιανού»

Η υλοποίηση των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών της Μαγνησίας που επλήγησαν από τη «Ιανός» συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ενισχύεται όπου κρίνεται αναγκαίο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στην των μέτρων στήριξης στις περιοχές της Νέας Αγχιάλου.

Ειδικότερα σημείωσε ότι: «Στο πλαίσιο του συντονισμού της προώθησης και της υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης από τον ‘Ιανό’, εξασφαλίστηκαν επιπλέον πόροι 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση υποδομών και δικτύων στη Νέα Αγχίαλο, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου , η οποία υπέβαλε και το σχετικό αίτημα.

Συγκεκριμένα, οι πόροι αυτοί αφορούν στις Μικροθήβες και προβλέπεται, σε ένα πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, να αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου, ώστε, αφενός, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη , και, αφετέρου, να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών της περιοχής και, ειδικότερα, των αγροτών, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους και την εργασία τους.

Έτσι, οι πόροι που έχουν διατεθεί από την Κυβέρνηση για την περιοχή του πρώην δήμου Νέας Αγχιάλου για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ‘Ιανό’ διαμορφώνονται στα 1.300.000 ευρώ, ενώ επιπλέον πόροι προς την περιοχή διοχετεύονται και μέσω της Περιφέρειας, με την οποία υπάρχει, επίσης, στενή και γόνιμη συνεργασία.

Συνάμα, πρέπει να σημειωθεί και η στήριξη προς επιχειρηματίες και της περιοχής του πρώην δήμου Νέας Αγχιάλου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι Μικροθήβες, μέσω του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω της θεομηνίας του ‘Ιανού’.

Συγκεκριμένα, 422 , συμπεριλαμβάνοντας και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, έλαβαν 1.126.435 ευρώ μέσω του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου, εκ των οποίων οι 109 και αγροτικές εκμεταλλεύσεις -με ποσό 117.034 ευρώ- ήταν δικαιούχοι αποκλειστικά λόγω του μέτρου στήριξης από τη θεομηνία ‘Ιανός’.

Παράλληλα, φυσικά, συνεχίζεται και υλοποιείται η διαδικασία επιχορήγησης επί των ζημιών σε και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μέσω του πλαισίου που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών, με δεκάδες δικαιούχους να έχουν λάβει την προκαταβολή του 20%, ενώ έχουν καταβληθεί έγκαιρα -και στο σύνολό τους- οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ προς τους της περιοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς, δημοτικούς και περιφερειακούς παράγοντες, συνεχίζεται η στήριξη της περιοχής».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

"Αλιεύοντας" την είδηση