Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ
Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ

Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ

Χρηματοδότηση ύψους  279.000 ευρώ θα διεκδικήσει η ΔΕΥΑΜΒ από το Φιλόδημος  για τη σύνταξη του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (Master Plan) και την υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού.

 

Αυτό  αποφασίστηκε στη σημερινή του συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης,  όπου ελέχθη πως για το Master plan η αμοιβή της σύμβασης ανέρχεται σε 219. 30 6 ευρώ χωρίς το ενώ για την υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού το ποσό ανέρχεται σε 59. 742 ευρώ.

“Πρόκειται για έλεγχο για ρυπαντές -αν υπάρχουν στα δίκτυα- ,  για τη σωστή επεξεργασία και λειτουργία του δικτύου και τη διανομή.  Σε συνδυασμό με το Masterplan που αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού, το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση αν προκύψει νέα ένταξη.  Υπάρχει Σχέδιο και τώρα θα το επικαιροποιήσουμε”  είπε  ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού θεωρείται ένα αποτελεσματικό μέσο για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στο σύστημα ύδρευσης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις ισχύουσες ρυθμιστικές διατάξεις.

Αποτελεί μία ολιστική προσέγγιση που σχετίζεται με την ποιοτική διαχείριση των υδάτων από την πηγή του νερού έως και τη βρύση του καταναλωτή, υιοθετώντας την αρχή των «πολλαπλών φραγμάτων» (multiple barriers) και εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Ασφάλειας νερού διασφαλίζει:
-την ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή,

-τη σωστή επεξεργασία του ύδατος ώστε να είναι κατάλληλο για πόση,

-τη σωστή σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.

Η ΔΕΥΑΜΒ σκοπεύει να προχωρήσει στη διενέργεια απαραίτητων εργασιών εκτίμησης του υπάρχοντος συστήματος ύδρευσης και των πιθανών κινδύνων σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης, καθώς και της επιχειρησιακής παρακολούθησης, ώστε να εντοπίζεται εγκαίρως οποιαδήποτε παρέκκλιση από την επιθυμητή απόδοση και καταγραφής των διαχειριστικών ρυθμίσεων ώστε να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να προχωρήσει σε καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης και Οδηγού Σχεδίου Ασφάλειας Νερού, όπως μηνιαίες αναφορές που θα περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το κάθε στάδιο του συστήματος ύδρευσης, διαχειριστικό εργαλείο και οδηγίες εφαρμογής του, συνολική Αξιολόγηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού, σύνταξη Τελικής Έκθεσης.

Αποφίορτιση  αγωγών στον κυκλικό κόμβο Δημαρχείου
Επιπλέον στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αποφόρτιση των υποθαλάσσιων τμημάτων αγωγών ομβρίων από φερτές ύλες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 31.000 ευρώ και αφορά:
• Τέσσερις αγωγούς κυκλικής διατομής Φ1000,
• Ένα αγωγό κυκλικής διατομής Φ1200
• Ένα αγωγό ορθογωνικής διατομής 1,00Χ1,00 μ.

Οι αγωγοί κυκλικής διατομής, που βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο του Δημαρχείου, από το σημείο της εκβολής τους και σε βάθος εβδομήντα 70 μέτρων, καταλαμβάνονται στο ήμισυ από φερτές ύλες (άμμο και λάσπη), ενώ ο αγωγός ορθογωνικής διατομής, παρουσιάζει την ίδια κατάσταση σε βάθος   10 μέτρων. Ο περιορισμός της διατομής των αγωγών, προξενεί αντικειμενικά προβλήματα στην άρτια λειτουργία τους και απαιτείται η αποφόρτισή τους από τις επικαθήσεις.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε πως ο καθαρισμός των αγωγών θα γίνει από δύτες με τη ειδικού μηχανήματος, ενώ η παρέμβαση δεν θα επηρεάσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση