Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Χρέος του πρώην Δήμου Αισωνίας προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ
Χρέος του πρώην Δήμου Αισωνίας προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Χρέος του πρώην Δήμου Αισωνίας προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Απόφαση για μη άσκηση έφεσης κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου κατά του πρώην Δήμου Αισωνίας για οφειλές 8.318,84 ευρώ προς το Υπεραστικό ΚΕΛ , έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Στη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέρεται ότι στις 13 Ιανουαρίου 2017 εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου, η από 15 Νοεμβρίου 2013 αγωγή της Α.Ε. ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας, κατά του Δήμου Βόλου, ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Αισωνίας, με την οποία αιτούνταν την καταβολή του συνολικού ποσού των 8.318,84 Ε, που είναι υπόλοιπο συμφωνηθείσας αμοιβής για παροχή υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου στον πρώην Δήμο Αισωνίας, δυνάμει της από 28-9-2008, σύμβασης για δρομολόγια της γραμμής Βόλου – Σέσκλου με επιστροφή.

Επί της αγωγής εκδόθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου, που έκανε δεκτή την αγωγή, με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Βόλου να καταβάλει στην ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών ποσό 8.318,84 Ε αι τη δικαστική δαπάνη 200 Ε.

Η Νομική Υπηρεσία τονίζει ότι δεν υφίσταται λόγος προσβολής της δικαστικής απόφασης και θεωρεί ότι ο Δήμος δεν πρέπει να προχωρήσει στην άσκηση έφεσης, ενώ θα πρέπει να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό που της επιδικάστηκε, μετά την παραίτηση της ενάγουσας Ανώνυμης Εταιρίας από το σύνολο των επιδικασθέντων τόκων ύψους 2.029,34 ευρώ.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε ομόφωνη απόφαση έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτισης όρων διακήρυξης για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης και ασφάλειας δημοτικών κτιρίων – εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου, διάρκειας ενός έτους, ενδεικτικού προϋπολογισμού 201.066 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση