Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις μετά το πλημμυρικό φαινόμενο της 14ης Αυγούστου
Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις μετά το πλημμυρικό φαινόμενο της 14ης Αυγούστου

Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Δήμο Βόλου για αποκαταστάσεις μετά το πλημμυρικό φαινόμενο της 14ης Αυγούστου

 

Την Παρασκευή, 19 Αυγούστου , ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές,  Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε σύσκεψη ς με το Δήμαρχο Βόλου με αντικείμενο το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής μετά το πλημμυρικό φαινόμενο της 14ης Αυγούστου, κατά το οποίο ο Υφυπουργός βρέθηκε στο πεδίο από την πρώτη στιγμή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στο Βόλου και με την παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων και του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, αναλύθηκαν όλες οι δράσεις και οι κινήσεις που έγιναν από την πρώτη στιγμή από τον Δήμο Βόλου, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη ΔΕΥΑΜΒ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ συζητήθηκαν και μια σειρά από που δρομολογούνται για την επόμενη περίοδο.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, ο υφυπουργός,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο πεδίο έχουμε αναπτύξει άμεση και γόνιμη συν με τον Δήμο Βόλου όσον αφορά την ενεργοποίηση του πλαισίου στήριξης και αποκατάστασης μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την πόλη του Βόλου στις 14 Αυγούστου. Άμεσα, λοιπόν, ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι επιτροπές, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων για τη στήριξη των πληγέντων.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικής ς με το Δήμο Βόλου, έχει ξεκινήσει από την η καταγραφή των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα του δήμου, καθώς και οι ανάγκες για ενίσχυση των υποδομών και των δικτύων που θα επιτρέψουν την ανταπόκριση αυτών στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την κλιματική .

Η κλιματική αποτελεί, δυστυχώς, τη νέα δυσάρεστη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Νέα δεδομένα που έχουν καταστήσει την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων – όπως αυτό που έπληξε το Βόλο – πιο πιθανή από ό,τι στο παρελθόν, αλλά και πιο σφοδρή από ότι στο παρελθόν. Συνεπώς, σε αυτά τα νέα δεδομένα θα πρέπει να προσαρμοστούν τα δίκτυα και οι υποδομές για τη διαχείριση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων. Και αυτό θα γίνει την επόμενη περίοδο, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και με την αντίστοιχη έκτακτη χρηματοδότηση.
Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση