Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντική η επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Μαγνησία
Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντική η επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντική η επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Μαγνησία

 Περίπου 1 δισ. ευρώ «έπεσαν» τα τελευταία χρόνια στην περιοχή

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε με κυβερνητικό κλιμάκιο τη Μαγνησία, πραγματοποιώντας σημαντικούς σταθμούς σε διάφορα σημεία και δραστηριότητες της περιοχής, συνομιλώντας με πολίτες, επαγγελματίες και παραγωγούς.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη περιλάμβανε τα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στον Αλμυρό, όπου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους, το Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου ς, τη Λίμνη Κάρλα, τα Κανάλια και τον Βόλο, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους δημάρχους της Μαγνησίας, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με πολίτες στο της πόλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μαγνησία, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη Μαγνησία, με ουσία, περιεχόμενο, αλλά και αποτέλεσμα. Μία επίσκεψη που περιλάμβανε τα εγκαίνια μίας μεγάλης και πρωτοποριακής επένδυσης στην περιοχή του Αλμυρού, όπου οι νέες υποδομές θα αυξήσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας Greek Family Farm, η οποία -με σημαντικό πράσινο αποτύπωμα- εξάγει περίπου το 98% της παραγωγής της, έχοντας αγοραστές σε τέσσερις ηπείρους, ενώ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Hochland Group, κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου στην αγορά τυριού. Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κτηνοτρόφους, όπου όπου τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα και πρωτοβουλίες, με τον πρωθυπουργό να έχει ανακοινώσει προηγουμένως νέες παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις, όπως τα 171 εκατ. ευρώ πρόσθετους πόρους στη βιολογική , ικανοποιώντας πάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Βελεστίνο και στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου ς, αλλά και στο μεγάλο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο της Λίμνης Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Ένα σημαντικό έργο που συνεχίζεται από την Περιφέρεια με τη νέα χρηματοδότηση 16 εκατ. ευρώ από το , ώστε να επεκταθούν τα αρδευτικά δίκτυα της Λίμνης Κάρλα και να μπορούν να αρδευτούν 26.000 στρέμματα επιπλέον στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία, μετά από την επίσκεψη στο τοπικό Μουσείο, να βρεθεί και με πολλούς κατοίκους της περιοχής στην των Καναλίων, όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη.

Μετά τα Κανάλια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Βόλο με όλους τους δημάρχους της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, όπου τέθηκαν από την πλευρά τους τα ζητήματα των δήμων τους, ενώ αναλύθηκαν όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη Μαγνησία.

Ο πρωθυπουργός, συνάμα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο του Βόλου και στη συνέχεια να επισκεφθεί την 111 Πτέρυγα Μάχης στη έα Αγχίαλο.

 “Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μαγνησία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αναδεικνύοντας το μεγάλο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αλλά και δρομολογώντας τα επόμενα βήματα για μία σειρά από νέες παρεμβάσεις. Έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα, αφού οι επιπρόσθετες -πέραν των τακτικών- έκτακτες χρηματοδοτήσεις από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, και μέχρι σήμερα, στα 653 εκατ. ευρώ. Εάν σε αυτούς τους πόρους προστεθούν και οι πόροι ύψους 272 εκατ. ευρώ που διοχετεύθηκαν στη Μαγνησία στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην τοπική οικονομία, οι πόροι που διοχετεύονται προς την περιοχή -μέσω των διαφόρων μέτρων- για την ενίσχυση έναντι των πιέσεων που δέχεται η κοινωνία και η οικονομία από την ενεργειακή κρίση, αλλά και η ελάφρυνση από τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του ΕΦΙΑ, τότε το πλησιάζει, πλέον, το 1 δισ. ευρώ προς τη Μαγνησία ανέφερε ο  Χρ. Τριαντόπουλος και πρόσθεσε:  “Πρόκειται για πόρους από το κράτος προς την περιοχή της Μαγνησίας που απέχουν παρασάγγας από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη προσοχή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την περιοχή, τις ανάγκες και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μία προσοχή που διατηρείται και συνεχίζεται, με αντίστοιχη αυξητική επίπτωση στο ως άνω συνολικά αθροιστικό ποσό, καθώς δρομολογούνται μία σειρά από περαιτέρω βήματα και παρεμβάσεις σε συνεργασία με όλους, Περιφέρεια, Δήμους και ιδιωτικό τομέα, που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω το ιδιαιτέρως θετικό αποτέλεσμα για την Μαγνησία και την αναπτυξιακή της προοπτική και θα συνεισφέρουν ακόμα περισσότερα στην απασχόληση και την ευημερία των πολιτών».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση