Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους
Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους

Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους

Στην ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος των θεσμών στην ενίσχυση του εθελοντισμού», την οποία οργάνωσε η σε συν με την και την ΠΕ Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων της ς Θεσσαλίας, συμμετείχε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας, ο κ. Τριαντόπουλος παρέθεσε ομιλία κατά την οποία επικεντρώθηκε στον ρόλο της Κεντρικής Διοίκησης στην ενίσχυση του εθελοντισμού, εστιάζοντας στο πεδίο της ς και της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του   Χρήστου Τριαντόπουλου: «Δυστυχώς, η κλιματική κρίση έχει αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων και το πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία των πολιτών και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες για την υποστήριξη των πληγεισών κοινοτήτων και οικοσυστημάτων έχει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εντοπίσει εγκαίρως αυτές τις προοπτικές και έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την κοινωνία των πολιτών και το κίνημα του εθελοντισμού:

1) με νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως ο πρόσφατος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών για την προστασία του εθελοντισμού και την ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, και

2) με την ανάπτυξη ενός πλέγματος συνεργασιών, όπως το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψα τον Φεβρουάριο με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Αντικείμενό του, η αξιοποίηση του δικτύου και των υποδομών των Προσκόπων για την υποβοήθηση του έργου της Κυβέρνησης σε θέματα πρώτης απόκρισης και αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές , καθώς και στήριξης των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

Ειδικά για το Μνημόνιο Συνεργασίας, πρόκειται για το πρώτο του είδους που υπογράψαμε για τη συνεργασία σε επιχειρησιακά θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών και αποκτά, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συνιστά τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας περισσότερα από 25.000 μέλη σε όλη τη χώρα και έχοντας συμπληρώσει χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Έχοντας εισέλθει στην εποχή της κλιματικής κρίσης, απαιτείται μία συντονισμένη κινητοποίηση του κράτους, της αγοράς, αλλά της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να προωθήσουμε τα στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές . Από τη μεριά της Πολιτείας, προωθείται μία σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου οι εθελοντές να προσφέρουν απρόσκοπτα -και φυσικά με - το σημαντικό έργο τους στις τοπικές κοινωνίες που έχουν ανάγκη».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση