Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους
Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους

Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους

Στην ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος των θεσμών στην ενίσχυση του εθελοντισμού», την οποία οργάνωσε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και την και Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συμμετείχε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας, ο κ. Τριαντόπουλος παρέθεσε ομιλία κατά την οποία επικεντρώθηκε στον ρόλο της Κεντρικής Διοίκησης στην ενίσχυση του εθελοντισμού, εστιάζοντας στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του   Χρήστου Τριαντόπουλου: «Δυστυχώς, η κλιματική κρίση έχει αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων και το πώς ανταποκρίνεται η των πολιτών και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες για την υποστήριξη των πληγεισών κοινοτήτων και οικοσυστημάτων έχει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εντοπίσει εγκαίρως αυτές τις προοπτικές και έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την των πολιτών και το κίνημα του εθελοντισμού:

1) με νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως ο πρόσφατος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών για την προστασία του εθελοντισμού και την ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, και

2) με την ανάπτυξη ενός πλέγματος συνεργασιών, όπως το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψα τον Φεβρουάριο με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Αντικείμενό του, η αξιοποίηση του δικτύου και των υποδομών των Προσκόπων για την υποβοήθηση του έργου της Κυβέρνησης σε θέματα πρώτης απόκρισης και αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, καθώς και στήριξης των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

Ειδικά για το Μνημόνιο Συνεργασίας, πρόκειται για το πρώτο του είδους που υπογράψαμε για τη συνεργασία σε επιχειρησιακά θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών και αποκτά, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συνιστά τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας περισσότερα από 25.000 μέλη σε όλη τη χώρα και έχοντας συμπληρώσει 112 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Έχοντας εισέλθει στην εποχή της κλιματικής κρίσης, απαιτείται μία συντονισμένη κινητοποίηση του κράτους, της αγοράς, αλλά της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να προωθήσουμε τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Από τη μεριά της Πολιτείας, προωθείται μία σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου οι εθελοντές να προσφέρουν απρόσκοπτα -και φυσικά με ασφάλεια- το σημαντικό έργο τους στις τοπικές κοινωνίες που έχουν ανάγκη».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση