Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Χωρίς κανένα γιατρό η ΤΟΜΥ N. Αγχιάλου εν μέσω πανδημίας
Χωρίς κανένα γιατρό η ΤΟΜΥ N. Αγχιάλου εν μέσω πανδημίας

Χωρίς κανένα γιατρό η ΤΟΜΥ N. Αγχιάλου εν μέσω πανδημίας

Επείγουσα επιστολή στον διοικητή της ΥΠΕ, με θέμα: Χωρίς κανένα γιατρό η ΤΟΜΥ N. Αγχιάλου εν μέσω πανδημίας απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας εξυπηρετεί υγειονομικά ως Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας την κωμόπολη της Ν. Αγχιάλου, η οποία έχει μόνιμο πληθυσμό 6.409 κατοίκους.

Κανονικά στη δομή υπηρετούν δύο ιατροί, οι οποίοι καλύπτουν τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες μαρτυρίες των κατοίκων, εδώ και δύο ημέρες η δομή λειτουργεί χωρίς κανέναν ιατρό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής, η μια ιατρός της ΤΟΜΥ έχει εδώ και καιρό λάβει τη νόμιμη άδεια ειδικού σκοπού εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας Covid και του αυξημένου κινδύνου επιμόλυνσής της.

Εδώ και δύο ημέρες, νόμιμη άδεια 20 ημερών έλαβε και η δεύτερη ιατρός της δομής, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Ν. Αγχιάλου να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν από την ΤΟΜΥ της περιοχής τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μία ιατρός απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού και ότι δεύτερη ιατρός έχει λάβει άδεια 20 ημερών, το χρονικό διάστημα που αναμένεται η δομή να είναι χωρίς ιατρικό προσωπικό είναι σημαντικό.

Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα των 20 ημερών, η ΥΠΕ ως διοικητικός υπεύθυνος οφείλει να εξασφαλίσει την πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Ν. Αγχιάλου.

Παρακαλείσθε όπως παρέμβετε άμεσα, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ιατρική παρουσία στην ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα των 20 ημερών κατά το οποίο θα βρίσκονται σε άδεια και οι δύο υπηρετούντες ιατροί της δομής για την επαρκέστερη δυνατή πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των πολιτών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση