Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Χιλιάδες τόνους rdf έκαψε η ΑΓΕΤ
Χιλιάδες τόνους rdf  έκαψε η ΑΓΕΤ

Χιλιάδες τόνους rdf έκαψε η ΑΓΕΤ

Τριανταοκτώ χιλιάδες τόνους rdf που παρασκεύασε το εργοστάσιο που βρίσκεται στο ΧΥΤΑ της Φυλής, με σκουπίδια από το ΧΥΤΑ της Φυλής, έκαψε το 2019 το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Στ. Λημνιό. 

Τα σκουπίδια του συγκεκριμένου  ΧΥΤΑ είναι τοξικά λόγω της ραδιενεργούς ακτινοβολίας που ξεπερνά ως και 100% τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2015 και δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, Στέλιος Λημνιός.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών και θα προταθεί συλλαλητήριο έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να μην προμηθεύεται και να καίει rdf από το εργοστάσιο της Φυλής, η ΑΓΕΤ.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Τo έχουμε ξαναπεί ότι δεν ελέγχονται για ραδιενέργεια τα φορτία rdf που έρχονται από διάφορα σημεία του κόσμου στην ΑΓΕΤ. Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε. Αν δεν κάνουμε κάτι μόνοι μας, κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει», τόνισε ο κ. Λημνιός.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα συγκέντρωση και πορεία για τον Δημ. Κουφοντίνα - https://t.co/xOY5VjfxG8 -

  • Εγκαίνια του ΚΕΠ Τρικερίου - https://t.co/QSTdW65kcS -

  • Επιμένει στο εμπρηστικό αφήγημα η Άγκυρα - https://t.co/sgmxbsXu6M -

"Αλιεύοντας" την είδηση