Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αυτόνομη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία
Αυτόνομη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Αυτόνομη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Αυτόνομη θα κατέλθει στις επερχόμενες περιφερειακές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία μετά από της πανθεσσαλικής συνέλευσης την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρώην σύμβουλος και μέλος της Α.Π., Στάθης Ντούρος, ανακοίνωσε την κάθοδο και έδωσε το πλαίσιο των δδικήσεων της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και τη μέχρι τώρα δράση της.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως σε νέα συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου 2019 θα καταλήξει στην προγραμματική της και θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της.

Ο κ. Ντούρος τόνισε ότι η Θεσσαλίας είναι στρατηγικός σύμμαχος της κυβέρνησης ενώ το τοπικό κράτος θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμη πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων.

Επισήμανε ότι με την ψήφιση του «Κλεισθένη 1» στοχεύει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αποτελώντας συνέχεια, εκσυγχρονισμό και εμπέδωση όσων εφαρμόστηκαν με τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη.

Οι δήμοι είπε γίνονται επιχειρηματίες εχθρικοί στης εργαζόμενους.

Επίσης είπε ότι υπήρξε των ΚΑΠ και τόνισε ότι το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα που το συνοδεύουν καταργεί οριστικά την προσπάθεια ανταπόκρισης του τοπικού κράτους στις κοινωνικές ανάγκες και το καθιστά σε κονδυλίων για τις τεχνικές εταιρίες .

Τέλος τόνισε ότι βασική επιδίωξη της παράταξης είναι η δημιουργία ενός ρεύματος εργατικής αντικυβερνητικής ς και αντιπολίτευσης που θα στοχοποιεί τόσο τους εκφραστές των σχεδιασμών του κεφαλαίου όσο και τον πυρήνα συγκρότησης της ίδιας της καπιταλιστικής ς. Ο κ. Ντούρος ανέφερε ότι η παράταξη με την παρουσία της κατόρθωσε να υπηρετήσει τους στόχους που έθεσε διαμορφώνοντας ένα ρεύμα μαχητικής αντιπολίτευσης εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη μιας χάρτας αναγκών και δικαιωμάτων για την εργαζόμενη πλειοψηφία στο πεδίο της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της διατροφής και του περιβάλλοντος».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση