Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αυτόνομη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία
Αυτόνομη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Αυτόνομη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Αυτόνομη θα κατέλθει στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στη μετά από της πανθεσσαλικής συνέλευσης την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Α.Π., Στάθης Ντούρος, ανακοίνωσε την κάθοδο και έδωσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και τη μέχρι τώρα δράση της.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως σε νέα συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου 2019 θα καταλήξει στην προγραμματική της διακήρυξη και θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της.

Ο κ. Ντούρος τόνισε ότι η Θεσσαλίας είναι στρατηγικός σύμμαχος της κυβέρνησης ενώ το τοπικό κράτος θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμη πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων.

Επισήμανε ότι με την ψήφιση του «Κλεισθένη 1» στοχεύει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αποτελώντας συνέχεια, εκσυγχρονισμό και εμπέδωση όσων εφαρμόστηκαν με τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη.

Οι δήμοι είπε γίνονται επιχειρηματίες εχθρικοί στης εργαζόμενους.

Επίσης είπε ότι υπήρξε μείωση των ΚΑΠ και τόνισε ότι το και τα προγράμματα που το συνοδεύουν καταργεί οριστικά την προσπάθεια ανταπόκρισης του τοπικού κράτους στις κοινωνικές ανάγκες και το καθιστά σε γραφείο κονδυλίων για τις τεχνικές εταιρίες .

Τέλος τόνισε ότι βασική επιδίωξη της παράταξης είναι η δημιουργία ενός ρεύματος εργατικής αντικυβερνητικής πάλης και αντιπολίτευσης που θα στοχοποιεί τόσο τους εκφραστές των σχεδιασμών του κεφαλαίου όσο και τον πυρήνα συγκρότησης της ίδιας της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Ο κ. Ντούρος ανέφερε ότι η παράταξη με την παρουσία της κατόρθωσε να υπηρετήσει τους στόχους που έθεσε διαμορφώνοντας ένα ρεύμα μαχητικής αντιπολίτευσης εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη μιας χάρτας αναγκών και δικαιωμάτων για την εργαζόμενη πλειοψηφία στο πεδίο της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της διατροφής και του περιβάλλοντος».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση