Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Αυλαία για το άκρως επιτυχημένο “4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”
Αυλαία για το άκρως επιτυχημένο “4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”

Αυλαία για το άκρως επιτυχημένο “4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”

Αυλαία σήμερα για το άκρως επιτυχημένο “4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”, με τις πολύ καλές εκδηλώσεις λήξης που θα πραγματοποιηθούν στις 7.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας

Είναι γεγονός πως το “4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου” συγκέντρωσε και φέτος εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

Οι σημερινές εκδηλώσεις είναι οι παρακάτω:

Σάββατο 6 Απριλίου

16.00-17.00

Αποσπάσματα έργων του . Καζαντζάκη
στο «4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

Το τοπικό τμήμα/Βόλου της Διεθνούς Ένωσης των φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, προβάλλοντας το έργο του κορυφαίου Έλληνα διανοητή και λογοτέχνη και συμμετέχοντας έμπρακτα και ουσιαστικά στο «4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου», παρουσιάζει το Σάββατο 6 Απριλίου στις 4 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο . Ιωνίας, αποσπάσματα απ΄τα του λαμπρού συγγραφέα: 1) Στα παλάτια της Κνωσού και 2) Ο Μέγας Αλέξανδρος.

Η αναγνωστική παρουσίαση, που θα γίνει από την Κατερίνα Δημοπούλου, γίνεται υπό την εποπτεία του ηθοποιού και σκηνοθέτη, μέλους του τοπικού τμήματος της ΔΕΦΝΚ Βασίλη Μητσάκη.

Με τον τρόπο αυτό, το στιβαρό ελληνοπρεπές και ρωμαλέο έργο του Κρητικού δημιουργού, θα βρει νέους παραλήπτες στη γιορτή του βιβλίου και του πολιτισμού στον ανοιξιάτικο Βόλο.

17.00-18.00

Εργαστήριο 2: 17.00-18.00

Εργαστήριο 2: Μάγος Κώστας, Πατσαρούχα Αλεξία, Στάικου Αιμιλία, Τριανταφύλλου Ιουλία, Φραγκούλη Ειρήνη.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «12 Παραμύθια των Ρομά» (Κέντρο Ρομά Αλιβερίου Βόλου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δήμου Βόλου). Εργαστήριο για παιδιά. Το βιβλίο «12 παραμύθια των Ρομά» είναι η πρώτη συλλογή παραμυθιών με αφηγητές κατοίκους του οικισμού Ρομά της περιοχής Αλιβερίου Νέας Ιωνίας Βόλου. Σκοπός του είναι η γνωριμία με τον πολιτισμό και την καθημερινότητα των Ρομά, όπως αυτά ξετυλίγονται μέσα από τις ιστορίες των παραμυθιών.

Το βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου Βόλου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, διατίθεται δωρεάν σε σχολεία και βιβλιοθήκες.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή ένα από τα παραμύθια του βιβλίου.

18.00-19.00

Παράσταση κουκλοθεάτρου και του παραμυθιού των Ρομά «Ο κόκορας και η λίρα»: Από την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Κέντρου Ρομά Βόλου της Κοινωφελούς Οργάνωσης ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου

19.00 Τελετή λήξης του 4ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Δραματοποιημένη από τη Φίλια Δενδρινού με τίτλο Τα τρία χρυσά φτερά του Δράκου, παραμύθι των Αδερφών Γκριμ. Μετά την θα προβληθεί ένα 7λεπτο φιλμάκι για τη ζωή και το έργο των Αδερφών Γκριμ(Παραγωγή: τηλεόραση ΕΡΤ, έρευνα σενάριο κείμενο Φ. Δενδρινού, σκηνοθεσία Μιχάλης Λυκούδης).

Απονομή τιμητικών επαίνων στην Αγγελική Βαρελλά(συγγραφέα) και τη Μαρίζα Ντεκάστρο(συγγραφέα και κριτικό παιδικού βιβλίου). Η Καθηγήτρια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ, Τασούλα Τσιλιμένη, θα παρουσιάσει εν συντομία τη δράση των δυο σημαντικών προσωπικοτήτων στον χώρο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

Αποφώνηση από τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλία Κουτσερή.

Μουσική - Χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου και του Γυμνασίου Ιωλκού υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Αποστολοπούλου

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση