Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αύριο Σάββατο η κεντρική εκδήλωση της «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά
Αύριο Σάββατο η κεντρική εκδήλωση της  «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά

Αύριο Σάββατο η κεντρική εκδήλωση της «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά

 

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από το ίκο Κονιτόπουλο, την ορχήστρα του και την Αθηνά Ρηγοπούλου 

 

Η κορυφαία για τη δημοτική ενότητα της Αγριάς εκδήλωση, αυτή της Ψαραδικής Βραδιάς, που εκπροσωπεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής, διεξάγεται εντός του διημέρου  Παρασκευής 21 – Σαββάτου 22 Ιουλίου 2017.

Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 η κεντρική εκδήλωση, στην Παραλία της Αγριάς, θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με ημίωρο παραδοσιακού χορού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς – Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος» και υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Μούτο. Στις 10.00 ακριβώς θα ακολουθήσει καλλι με την ορχήστρα του ίκου Κονιτόπουλου, το Βασίλη Σδούκο στο μπουζούκι και τη συμμετοχή της Αθηνάς Ρηγοπούλου.

 Ο Σύλλογος Αγριάς – Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος»  λειτουργεί με τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από το 1976. Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού υπό την αιγίδα της UNESCO και του θεάτρου Δόρα Στράτου, από το οποίο έχει λάβει τιμητική διακρίσεις  το 2011 και το 2013. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής και λαϊκής παράδοσης όπως η Δόμνα Σαμίου και ο Σίμωνας Καρράς, καθώς και με σπουδαίες ορχήστρες ς μουσικής. Συμμετέχει και διοργανώνει φεστιβάλ με συμμετοχές από τον Ελλαδικό και διεθνή χώρο αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία, αναβιώνει ήθη και έθιμα της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, ενώ διατηρεί και ορχήστρα ς μουσικής με τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών του Βόλου και του Πηλίου.

 Ο Νίκος Κονιτόπουλος: Κατάγεται από την Νάξο. Παίζει βιολί και λαούτο, είναι μουσικοσυνθέτης και στιχουργός. Από το 1990,  εμφανίζεται στη δισκογραφία με το δίσκο «ΚΥΜΑ ΚΥΜΑ ΣΤ ΑΚΡΟΓΥΑΛΙ», « ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» και μετρά πληθώρα συμμετοχών με συνεργασίες όπως ο Χρηστός Νικολόπουλος και άλλους λαϊκούς καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί με την ευρύτερη οικογένεια Κονιτοπουλέων στο Μουράγιο/ Αρμενάκι καθώς και την Γοργόνα (Αχαρνών).

Τελευταία συνοδεύεται από μια εξαιρετικά ποιοτική ορχήστρα με τον Βασίλη Σδούκο μαέστρο και βιρτουόζο του μπουζουκιού και από την Αθηνά Ρηγοπούλου, κόρη της Τζένης Βάνου.

Στην εμφάνισή του στην της Αγριάς θα παρουσιάσει ένα ποικίλο με αντιπροσωπευτικά δείγματα από το λαϊκό, έντεχνο, νησιώτικο και παραδοσιακό τραγούδι με συνοδεία την κόρη της αξέχαστης σε όλους μας Τζένης Βάνου.

Πλούσιος μπουφές θα στηθεί στο χώρο της εκδήλωσης με την παραδοσιακή κακαβιά, ψαρομεζέδες, κρεατομεζέδες, αναψυκτικά και ποτά  που θα προσφέρονται όπως πάντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Για τη συγκεκριμένη βραδιά συνεργάζονται πλήθος φορέων της περιοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι παραδοσιακές φωτοβολίδες που κατακλύσουν τον αγριώτικο ουρανό από το Σύλλογο των Ψαράδων της περιοχής. Οι εκ της Ψαράδικης Βραδιάς δίνουν την ευκαιρία στο κοινό της Αγριάς και της ευρύτερης περιοχής του Βόλου για  ψυχαγωγία, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει ο θεατής των εκδηλώσεων το παραμικρό  αντίτιμο εισιτηρίου και παράλληλα οι θεατές που θα επιλέξουν να προμηθευτούν τα ποτά και εδέσματα της κεντρικής βραδιάς, θα τα παραλάβουν σε συμβολικές τιμές.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση