Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ατύχημα στο “Εξπρές Σκιάθος” στο λιμάνι του Βόλου
Ατύχημα στο  “Εξπρές Σκιάθος” στο λιμάνι του Βόλου

Ατύχημα στο “Εξπρές Σκιάθος” στο λιμάνι του Βόλου

Ατύχημα προκλήθηκε σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα και δύο εξ' αυτών να διαμισθούν στο .

Το πλοίο “Εξπρές Σκιάθος” κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου και μετέφερε βαρέλια με λιπαντέλαια και βρίσκονταν στη διαδικασία να φορτωθούν στο πλοίο καικάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έσπασε το συρματόσχοινο που κρατά τον καταπέλτη του πλοίου.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο μέλη του πληρώματος – μηχανοδηγοί και συγκεκριμένα ο ένας εξ' αυτών στο γόνατο και στο στήθος και ο δεύτερος στη φτέρνα. Οι δύο διακομίσθηκαν στο Βόλου, ενώ το κόψιμο του συρματόσχοινου έσπασε την παλέτα που βρίσκονταν τα βαρέλια με αποτέλεσμα θραύσμα ξύλου να τραυματίσει τον οδηγό του φορτηγού στο φρύδι.

Προανάκριση για το περιστατικο διενεργεί το .

Το Υπουργείο
Ενημερώθηκε η , βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού τριών (03) ανδρών κατά τη διάρκεια φόρτωσης βαρελιών με μηχανής στο Ε/Γ-Ο/Γ ”ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Βόλου μετά την ολο του δρομολογίου του από Βόρειες Σποράδες.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ως άνω φόρτωσης από Ι/Χ-Φ/Γ όχημα στο πλοίο, έσπασε ο εντατήρας του δεξιού συρματόσχοινου κεντρικού καταπέλτη με αποτέλεσμα την αιφνίδια μετακίνησή του, την πτώση από ύψος περίπου ενάμισι μέτρου (1,5m) τεσσάρων (04) βαρελιών με λάδι μηχανής στον καταπέλτη και τον τραυματισμό δύο (02) μελών πληρώματος, ηλικίας 30 και 49 ετών, καθώς και του 50χρονου οδηγού του εν λόγω Ι/Χ-Φ/Γ οχήματος το οποίο βρισκόταν στο λιμένα.
Άμεσα οι ανωτέρω δομίσθησαν στο , από όπου ο 49χρονος και ο 50χρονος εξήλθαν, ενώ ο 30χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός, καθώς επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι αποκατάστασης βλάβης και διαπίστωσης αποκατάστασής της από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο παρακολουθούντα οργανισμό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση