Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αθώος ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας
Αθώος ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας

Αθώος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Λάρισας ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας που κατηγορούνταν για απιστία, ενώ ο πρώην ταμίας  οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας και νυν δημοτικός σύμβουλος Βόλου και τα δύο μέλη των επιτροπών παραλαβής κρίνονται αθώοι για το αδίκημα της απιστίας με χθεσινή απόφαση  του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, σε αντίθεση με τον πρώην ταμία  του Δήμου καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση (από έξι πρωτόδικα) και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Δημήτρης Καντόλας επιστρέφει στη θέση του δημοτικού συμβούλου Βόλου, από την οποία παύθηκε τον Αύγουστο του 2015 διότι είχε παραπεμφθεί σε δίκη και ενώ ήταν αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας, που φερόταν να είχε εμπλακεί σε υπόθεση εικονικών τιμολογίων που φέρονται να πληρώθηκαν το 2010, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας σε κάθειρξη επτά ετών.

Επίσης οι συγκατηγορούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην Δήμου Αισωνίας και μέλη της επιτροπής παραλαβής, είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ μηνών, ενώ σήμερα, με πρόταση του εισαγγελέα αθωώθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι, εκτός του πρώην ταμία.

Ο πρώην δήμαρχος κατηγορούνταν ότι ζημίωσε τον Δήμου με ποσό 55.118,28 €, διότι είχε αναθέσει σε εργολάβο να εκτελέσει έργα στον Δήμο, με απευθείας ανάθεση, παρότι η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου είχε αποφασίσει να εκτελεστούν τα έργα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ είχε διαπιστωθεί ότι τα έργα πληρώθηκαν με 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ενώ ο μετέπειτα Δήμος Βόλου ζημιώθηκε για την υπόθεση με πρόστιμα στη ΔΟΥ και στο ΙΚΑ ύψους 55.000 €.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση