Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Άθλια η εικόνα του πάρκου πλάι στο Δημοτικό ΚΔΑΠ Νεάπολης
Άθλια η εικόνα του πάρκου πλάι στο Δημοτικό ΚΔΑΠ Νεάπολης

Άθλια η εικόνα του πάρκου πλάι στο Δημοτικό ΚΔΑΠ Νεάπολης

 

Άθλια είναι η εικόνα του πάρκου πλάι στο Δημοτικό ΚΔΑΠ στη συνοικία της Νεάπολης.

Το συγκεκριμένο πάρκο, όπως φαίνεται στις φωτό  δείχνει στοιχεία εγκατάλειψης παρότι δίπλα βρίσκεται το ΚΔΑΠ , στο οποίο καθημερινά φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά.

Σπασμένα παγκάκια, κομμένα δέντρα, άκοπα χόρτα, σκουπίδια που αφήνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι, κάθε άλλο παρά σε ευρωπαϊκή εικόνα συνοικίας παραπέμπουν .

Σημειωτέον, απέναντι από το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκονται το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Βόλου και λίγο πιο πέρα το 23ο Δημοτικό σχολείο, το Νηπιαγωγείο, που σημαίνει ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά.

Επιπλέον, από το συγκεκριμένο πάρκο απουσιάζει μια παιδική χαρά, όπως επίσης και από την κεντρική πλατεία της Νεάπολης , όπου βρίσκεται το Κοινωνικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας-Ξάνθου- Σκουφά).

Και στις δύο περιπτώσεις οι περίοικοι ζητούν να τοποθετηθούν καινούριες, σύγχρονες παιδικές χαρές ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν στον ελεύθερό τους χρόνο.

Τέλος επισημαίνουν πως η συνοικία της Νεάπολης αναπτύσσεται από πλευράς κατοικισιμότητας και ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και τονίζουν ότι Βόλος δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης , αλλά και οι περιφερειακές συνοικίες, στις οποίες δεν δίνεται η πρέπουσα βαρύτητα από τη Δημοτική Αρχή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση