Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αθ. Λιούπης : Παραχωρείται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς το κτήριο 5 της Παιδόπολης
Αθ. Λιούπης : Παραχωρείται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς το κτήριο 5 της Παιδόπολης

Αθ. Λιούπης : Παραχωρείται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς το κτήριο 5 της Παιδόπολης

 

 

Συνάντηση του Βουλευτή Μαγνησίας με την Υφυπουργό Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας,  Αθανάσιος Λιούπης.

Αρχικά ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στο αίτημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγριάς για παραχώρηση από το Υπουργείο της χρήσης του κτηρίου 5 της Παιδόπολης, δεδομένου ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των ών και άγγιξε φέτος τους 60 ές και συνολικά, με τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο των ατόμων που διαβιούν στον χώρο να ανέρχεται σε 90.

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση παραχώρηση του κτηρίου στο , καταβάλλοντας τη μέγιστη προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του και τη διευκόλυνση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ακολούθως ο Βουλευτής μετέφερε το ερώτημα  επαγγελματιών Μαγνησίας για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των voucher για τα καλοκαιρινά camp και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι δομές. Η Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι τα νέα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν μέσω και θα δίνονται κουπόνια στους δικαιούχους με παρόμοια κριτήρια όπως αυτά των βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ αν και δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι δομές, σημείωσε ότι δεν θα αποκλειστούν τα ΚΔΑΠ. Ακόμη, έθεσε στην Υφυπουργό και το αυξημένο ενδιαφέρον δομών της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος “Κυψέλη”, με την Υφυπουργό να αναφέρει ότι σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν οι δομές που  εθελοντικά το επιθυμούν.

Ο κ. Λιούπης έθεσε και το  αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών ς για πρόβλεψη, ώστε οι Ολυμπιονίκες Κωφοί, οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο, να κατατάσσονται στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας τους με 35 έτη, όπως προβλέπεται για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παρολυμπιονίκες.

Επίσης, μετέφερε το αίτημα του Συλλόγου για διεύρυνση της διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα σε κάθε δημόσια εμφάνιση, όπως και το αντίστοιχο αίτημα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης “Μάγνητες Τυφλοί” για εκφώνηση στα ελληνικά των υποτίτλων των ομιλιών των Δελτίων Ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, όσον αφορά ξένους ομιλητές (πρωθυπουργοί κ.λπ.) ώστε οι πολίτες με προτα ακοής και όρασης, να μην αποκλείονται από την ενημέρωση.

Η κ. Μιχαηλίδου επιφυλάχθηκε να  εξετάσει τα παραπάνω με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Λιούπης συζήτησε με την Υφυπουργό για την πορεία των αιτήσεων υιοθεσιών μέσω της πλατφόρμας paidi.gov.gr και η κ. Μιχαηλίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη βελτιστο και επιτάχυνση των διαδικασιών που έχει στόχο κάθε παιδί να βρει οικογένεια.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε την Υφυπουργό για τη συνάντηση και την καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει.

 

Αθ. Λιούπης: Να δοθεί παράταση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Αναφορά του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ στον Υπουργό Εργασίας

Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας   Αθανάσιος Λιούπης προωθώντας αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας για  την χρονική παράταση της διαδικασίας που αφορά στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Βουλευτής, οι έμποροι επιθυμούν, όπως αναφέρεται και στην επιστολή τους, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 μέχρι τις 31/12/2022, αντί της 30/11.

Τονίζουν, πως τόσο οι εμπορικές επιχειρήσεις, όσο και τα λογιστικά γραφεία, αδυνατούν πραγματικά να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, που δίνονται βάσει των υπουργικών αποφάσεων.

Επιπλέον, οι εμπορικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τα λογιστικά γραφεία, ήδη φέρουν μεγάλο όγκο εργασιών και εκκρεμών υποθέσεων και δεν προλαβαίνουν την ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Σκοπός όλων άλλωστε, είναι να υλοποιηθεί ομαλά η εφαρμογή της διαδικασίας της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που αποτελεί καινοτόμο χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο, για την εξυγίανση της αγοράς εργασίας.

«Ευελπιστώντας, στην ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους σας για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος, παρακαλώ να κατανοήσετε τους προβληματισμούς τους, ώστε με την προτροπή σας να διευκολυνθούν κατά το δυνατόν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και να αποφευχθούν πιθανά αχρείαστα πρόστιμα», σημειώνει στην αναφορά του ο Βουλευτής και ζητά από τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Αθ. Λιούπης: Επιβεβλημένη η ενίσχυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους

Συνάντηση του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ με την προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας

 

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Παράρτημα Μαγνησίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης μετά από πρόσκληση της προϊσταμένης  Αννίτας Πρασσά, προκειμένου να συζητηθούν πάγια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων.

Ο κ. Λιούπης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους των Γενικών Αρχείων του Κράτους στον Βόλο και να δει από κοντά ιστορικούς θησαυρούς και σπάνια έγγραφα που φυλάσσονται, ενώ η κ. Πρασσά του παρουσίασε σημαντικό αρχειακό υλικό, που αφορά και στον Βόλο και τη Μαγνησία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του η κ. Πρασσά ενημέρωσε τον Βουλευτή για το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει και θα οδηγήσει στην ψηφιο των αρχείων,  με τίτλο «Υπηρεσίες εγκιβωτισμού, καταγραφής, μεταφοράς, ασφαλούς φύλαξης και ασφαλούς διαχείρισης αρχείου δημοσίων φορέων», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό 32.255.000 ευρώ. Αναθέτουσα αρχή θα είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία έβγαλε σε διαβούλευση μέσω ΕΣΗΔΗΣ το τεύχος διακήρυξης.

Η κ. Πρασσά επεσήμανε πως τα ΓΑΚ -Παράρτημα Μαγνησίας είναι καλά στελεχωμένα, με το προσωπικό τους να κάνει “άνοιγμα” στην κοινωνία, φιλοξενώντας μαθητές για τις ανάγκες ερευνών τους, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας, αλλά και συνδράμοντας με το πλούσιο αρχειακό του υλικό σε εκδηλώσεις, συγγραφές βιβλίων κ.α.

Ωστόσο, υπάρχουν προτα που χρήζουν επίλυσης από το αρμόδιο . Σύμφωνα με την Προϊσταμένη είναι άμεσης ανάγκης η ενίσχυση των υποδομών και η ανακαίνισή τους. Ευτυχώς στον Βόλο το κτήριο είναι επαρκώς συντηρημένο, χρειάζεται όμως περαιτέρω σημαντικές βελτιώσεις. Μείζον ζήτημα αποτελεί καιτο θέμα των προμηθειών και της καθαριότητας, που μέχρι στιγμής έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι των ΓΑΚ, πέραν των καθηκόντων τους.

Ο κ. Λιούπης αρχικά ευχαρίστησε την κ. Πρασσά για την τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγηση, εξήρε το σημαντικό έργο των ανθρώπων που στελεχώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και δεσμεύτηκε να επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να θέσει τα αιτήματα των εργαζομένων, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση