Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου
Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου

Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου

Πτώση εργάτη από πλωτό γερανό  είναι το σενάριο άσκησης της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου η οποία ξεκίνησε από το πρωί στο Ηρώο και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 .00 μ.μ.
Σύμφωνα με τον διευθυντή εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας Χάρη Παπαμαρκάκη  “Σκοπός της σημερινής άσκησης, είναι να μάθουν τα νέα πληρώματα να εκπαιδευτούν και να μετεκπαιδευτούν τα παλιά”.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει , εργάτης πέφτει από 20 μ. ύψος από πλωτό γερανό και χτυπά στον βραχίονα και έχουμε κατάσταση πολυτραυματία. Γίνεται προσέγγιση με το σκάφος, ανάσυρση ατόμου σύμφωνα με τον IMRF που είναι μέλος η ΕΟΔ και όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες πρώτων βοηθειών επιπέδου phtls κι αντιμετώπιση πολυτραυματία.

Ο τραυματίας μεταφέρεται με το σκάφος της ΕΟΔ στην στεριά όπου αναλαμβάνει η ομάδα ακτής με εξειδικευμένα φαρμακεία για να τον παραδώσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο ΕΚΑΒ.
Στην άσκηση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, ενώ ο κ. Παπαμαρκάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα. “Θα εξελιχθούν πολλά σενάρια ενώ υπάρχει και περίπτερο για να ενημερωθεί ο κόσμος” ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας Κώστας Τράγαλος, είπε ότι η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και πρόσθεσε: “στόχος είναι η εκπαίδευση των νέων μελών και η εναρμόνισή  τους με τους παλαιότερους. Η εκπαίδευση μας κάνει καλό. Η εκπαίδευση που γίνεται στην στεριά βλέπουμε ότι έχει ανταπόκριση και στη θάλασσα”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο - https://t.co/fYISCtqpAv -

  • Βαρύ κλίμα μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα - https://t.co/YRP4CVIPJP -

  • Κορωνοϊός-Λάρισα: Κατέληξε μια 81χρονη, διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός - https://t.co/1HI6dMvuud -

"Αλιεύοντας" την είδηση