Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου
Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου

Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας στην παραλία του Βόλου

Πτώση εργάτη από πλωτό γερανό  είναι το σενάριο ς της στην παραλία του Βόλου η οποία ξεκίνησε από το πρωί στο και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 .00 μ.μ.
Σύμφωνα με τον διευθυντή ς της Χάρη Παπαμαρκάκη  “Σκοπός της σημερινής ς, είναι να μάθουν τα νέα πληρώματα να εκπαιδευτούν και να μετεκπαιδευτούν τα παλιά”.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει , πέφτει από 20 μ. ύψος από πλωτό γερανό και χτυπά στον βραχίονα και έχουμε κατάσταση πολυτραυματία. Γίνεται προσέγγιση με το σκάφος, ανάσυρση ατόμου σύμφωνα με τον IMRF που είναι μέλος η ΕΟΔ και όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες πρώτων βοηθειών επιπέδου phtls κι αντιμετώπιση πολυτραυματία.
Ο τραυματίας μεταφέρεται με το σκάφος της ΕΟΔ στην στεριά όπου αναλαμβάνει η ομάδα ακτής με εξειδικευμένα φαρμακεία για να τον παραδώσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο ΕΚΑΒ.
Στην άσκηση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, ενώ ο κ. Παπαμαρκάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα. “Θα εξελιχθούν πολλά σενάρια ενώ υπάρχει και για να ενημερωθεί ο ” ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας Κώστας Τράγαλος, είπε ότι η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και πρόσθεσε: “στόχος είναι η εκπαίδευση των νέων μελών και η εναρμόνισή  τους με τους παλαιότερους. Η εκπαίδευση μας κάνει καλό. Η εκπαίδευση που γίνεται στην στεριά βλέπουμε ότι έχει ανταπόκριση και στη ”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση