Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άσκηση Π.Υ. Βόλου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2019»
Άσκηση Π.Υ. Βόλου  «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ  2019»

Άσκηση Π.Υ. Βόλου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2019»


Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. «ΚΕΤΑΥΡΟΣ 2019» θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης «ΚΕΤΑΥΡΟΣ» (με εγκλωβισμένα άτομα στην υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο δεύτερο κτιριακό συγκρότημα-Απόλλωνος 94 Νέα Δημητριάδα) την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και 10:00΄.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση παροχής βοηθείας με
ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αντιμετώπιση πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο κτιρίων ς που περιλαμβάνει νέο και παλαιό κτίριο, συνδεδεμένα με υπόγεια διάβαση, όπου λόγω ιδιαιτερότητας του πληθυσμού εντός των κτιρίων και της μεγάλης έκτασής του, περιλαμβάνει σενάριο εγκλωβισμένων ατόμων στην υπόγεια διάβαση λόγω ς πυρκαγιάς και διάσωση ατόμων από το 1ο όροφο του παλαιού κτιρίου.

Σενάριο άσκησης

Περί Ω/10:00΄, ειδοποιείται το τηλεφωνικό της Π.Υ. για εκδήλωση πυρκαγιάς στο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο χώρο του μηχανοστασίου του παλαιού κτιρίου με αποτέλεσμα να γεμίσει καπνούς η υπόγεια διάβαση που συνδέει τα δύο κτίρια.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ασθενούς και του συνοδού του που βρισκόταν στον χώρο της πισίνας και λόγω κινητικής δυσκολίας και κακής εκτίμησης, κατευθύνθηκαν προς την υπόγεια διάβαση και εγκλωβίστηκαν από τους καπνούς που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.

Επιπλέον επισκέπτης της δομής πανικοβλήθηκε και κατευθύνθηκε προς την του κτιρίου από όπου και δεν δύναται να κατέβει, αφού ο χώρος του κλιμακοστασίου έχει κατακλυστεί από καπνούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση