Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στις εγκαταστάσεις της « ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.»
Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στις  εγκαταστάσεις της « ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.»

Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στις εγκαταστάσεις της « ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.»

Την Πέμπτη 14/03/2019 και περί Ω/11:00' θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ ΒΙ.ΠΕ σε συνεργασία με την ΠΕ.ΠΥ.Δ Θεσσαλίας, στις  εγκαταστάσεις της «Εύρηκα Α.Ε» παραγωγής και εμπορίας Χημικών προϊόντων, πλαστικών φιαλών και πωμάτων, στην Α' ΒΙ.ΠΕ  Βόλου.

Η παρούσα άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας  πυρκαγιάς που είναι πιθανό να  εκδηλωθεί σε χώρο παραγωγής χημικών προϊόντων καθώς και στον  απεγκλωβισμό  εργαζόμενων εντός της επιχείρησης.

Κύριο, λοιπόν, αντικείμενο της άσκησης αποτελεί η προσομοίωση ενός  τεχνολογικού ατυχήματος (Τ.Α.Μ.Ε.) και η της στρατηγικής αντιμετώπισης αυτού και υπάγεται στο άνω  όριο της οδηγίας SEVESO IIΙ, λόγω ποσοτήτων  αποθήκευσης πρώτων υλών και προϊόντων.
 
Σενάριο άσκησης

Κατά τη συνήθη λειτουργία του εργοστασίου στο τμήμα ανάμιξης λευκαντικών στο κτίριο Νο7, συνέπεια βραχυκυκλώματος ηλεκτρικών καλωδίων, έχουμε εκδήλωση πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά εξαπλώνεται στο χώρο του αναμικτηρίου, σε αποθηκευμένες πρώτες ύλες και σε υλικά  συσκευασιών τους. Λόγω της κατεύθυνσης του αέρα η φωτιά εξαπλώνεται πάνω στη στέγη, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, και περνά στα διπλανά τμήματα (τμήμα συσκευασίας σκονών, τμήμα ανάμιξης υγρών)

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αποπνικτικής ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή από τους πυκνούς μαύρους καπνούς (τοξικοί ρύποι) και η έκλυση έντονου πυροθερμικού φορτίου. Ο κίνδυνος των εργαζόμενων και των πολιτών είναι άμεσος λόγω των παραπάνω.

Παράλληλα είναι μεγάλος ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε άλλα κτίρια της επιχείρησης, καθώς και ο κίνδυνος για φαινόμενα Domino-επέκτασης σε γειτονικές εγκαταστάσεις, επειδή σε κοντινή  απόσταση υπάρχουν δεξαμενές LPG και δεξαμενές άοσμου πετρελαίου.

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα μέλος της ομάδας πυρασφαλείας του εργοστασίου, νιώθει δυσφορία από την εισπνοή καπνού και με την βοήθεια των άλλων μελών, απομακρύνεται σε ασφαλή χώρο για τις .
Αμέσως ενεργοποιείται το εσωτερικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της εγκατάστασης το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την άμεση ειδο της ς Υπηρεσίας.
 
Στην άσκηση θα συμμετέχουν:ΠΕ.ΠΥ.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΕ.Κ.Ε. Θεσσαλίας, Π. Υ. ΒΙ.ΠΕ ΒΟΛΟΥ, Π.Υ. ΒΟΛΟΥ, ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, Π. Υ. ΚΑΡΔΙΣ, 8η Ε.Μ.Α.Κ., Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας,Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας, Ε.Κ.Α.Β. Βόλου, ΔΕΔΔΗΕ  Βόλου, Τ.Ε.Ε. παράρτημα Βόλου, Ομάδα Αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της επιχείρησης.

Φωτιά σε παλιά μονοκατοικία στους Αγ. Αναργύρους

Εν τω μεταξύ, μικροζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, από άγνωστη αιτία, σε παλιά μονοκατοικία στη συνοικία Αγ. Αναργύρων.

Η φωτιά ξέσπασε στις 23.15 σε σπίτι επί τρων οδών Στρατηγού Σινιώρη και Μετσόβου και στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα και επτά πυροσβέστες, που κατάφεραν να την περιορίσουν.

Καταστράφηκαν είδη όπως κλινοστρώματα, ένα κούφωμα και ρυπάνθηκε ο χώρος, ενώ σε παρακείμενο δωο βρισκόταν οι λευκές συσκευές φιλικού προσώπου του ιδιοκτήτη, που δεν έπαθαν κάτι γιατί η φωτιά περιορίστηκε έγκαιρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση