Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Άσκηση ετοιμότητας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στην «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»
Άσκηση ετοιμότητας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στην «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»

Άσκηση ετοιμότητας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στην «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»

σχετικα αρθρα

Άσκηση ετοιμότητας θα πραγματοποιήσει η    Υπηρεσία  Βόλου στην «»,του ομίλου LAFARGE, στην .


Η άσκηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019  και ώρα 10:00’ το πρωί.

Σενάριο άσκησης
Το σενάριο άσκησης προβλέπει προσομοίωση πυρκαγιάς, σε υποσταθμό διανομής φυσικού αεριού της επιχείρησης με εγκλωβισμένο εργαζόμενο.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το σενάριο, πρόκειται  για επέμβαση σε    και παροχή βοηθείας (απεγκλωβισμός εγκλωβισμένου τραυματία από κυλινδρική κάμινο), στην Τσιμέντου «»,  στην .
Στις 10:00΄το πρωί , ειδοποιείται το τηλεφωνικό της Π.Υ.  Βόλου  για έκρηξη και διαρροή φυσικού αερίου στην βιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», σε υποσταθμό φυσικό αερίου και την ύπαρξη εργαζομένου που πιθανόν κινδυνεύει,  εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου, πλησίον του υποσταθμού.

Η άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας  πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας, με ταυτόχρονη διάσωση ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από πυρκαγιάς σε Υποσταθμό Διανομής Φυσικού Αερίου της επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα κι απώλεια αισθήσεων εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου.

Στόχος της άσκσησης είναι:

  • Ο έλεγχος των δυνατοτήτων των οργάνων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εμπλέκονται, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς  και διάσωση ατόμων σε Βιομηχανία όπου εκδηλώνεται .
  • Ο έλεγχος της αντίδρασης των ομάδων πυροπροστασίας της βιομηχανίας , όσο αφορά την πρώτη αντίδραση, την αρχική εκτίμηση και την εφαρμογή των επί μέρους σχεδίων τους.
  • Η βελτιστοποίηση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων.
  • Ο έλεγχος, η και ο επανακαθορισμός των μνημονίων ενεργειών και των επιχειρησιακών σχεδίων, που αφορούν την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου συμβάντος.
  • Η ανάδειξη τυχόν προβλημάτων κατά την αντιμετώπιση του συμβάντος και η εξάλειψη αυτών μέσω της διαδικασίας της ανατροφοδότησης.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση