Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άσκηση ετοιμότητας στην βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Aγριά Bόλου
Άσκηση ετοιμότητας στην βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Aγριά Bόλου

Άσκηση ετοιμότητας στην βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Aγριά Bόλου

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στη νψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Βόλου, θα πραγματοποιηθεί Άσκηση Ετοιμότητας της , σε συνεργασία με τις ομάδες Πυρασφάλειας της ς.

Πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός της ς.

Η Παρούσα Άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας.

Η Άσκηση Ετοιμότητας θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 (*), υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο (2) ώρες, ανάλογα με την εξέλιξη του συμβάντος.

Σενάριο ς

Γίνεται γνωστό ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλης έκτασης κι έντασης και καίγονται μπουκάλια «PET» εντός της ς, εκλύοντας μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι εντός.

Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Πραγματοποιείται ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.

Η ομάδα πυρος της Βιομηχανίας έχει ενεργοποιηθεί και ήδη έχει απομακρύνει έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

(*) Η ώρα έναρξης της Άσκησης ενδέχεται να μεταφερθεί μισή ώρα πριν η μετά την προγραμματισμένη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση